Merhabalar, havacılık hukuku dersinde 4 soru quiz ve 1 soru final soruldu. Quizler ders kaynak pdfinden alınmıştı ve cevapları da pdfte vardı ekstra bir çaba harcamadan quizleri %100 doğru olacak şekilde yaptık. Aynı şekilde final sorusu da pdften soruldu ve cevabı da maddeler halinde pdfte yazıyordu ek olarak sadece örneklendirerek açıklayın yazıyordu elimden geldiğince örnekledim. Buraya kadar her şey normal ama sırf biz ygs ile okul değiştirmeyelim diye önümüze 2-3 farklı engel çıkardılar. İlk başta ingilizce yoklaması devamsızlık dilekçesinden sonraya bırakıldı ve bu şekilde devamsızlığı olan kişiler dilekçeyi verdi tamam güzel ama bu dilekçe işlemleri bittikten sonra ingilizce devamsızlıkları açıklandı ve 4-5 kişi ingilizceden kaldı, ben de toplam 8 derse girmemiş olarak gözüküyorum devamsızlık sınırda. İkinci yaptıkları şey de sonucu belli olan notları son güne bıraktılar ki transkript felan zaman kazansınlar, not günü de geldi çattı ve ne görelim sınıfça kalmışız 4-5 istisna dışında. Ben 30 aldım, aynı cevabı yollayan arkadaşım 50 aldı, örneklendirmeden yollayan arkadaşlardan kimi 10 kimi 20 kimi 40 aldı. Spoiler olarak soruyu ekledim ve bilen kişiler de soruyu değerlendirebilir, cevabın doğru olduğundan adım kadar eminim çünkü dersin pdfinden yaptık, biz bize ne öğretilirse ondan sorumluyuz, bunu öğrendik ve bunu cevapladık. Ve quiz soruları nota eklenmedi yani quiz sorularını cevaplamamamıza rağmen final ve vize ortalaması alınarak sonuçlandırıldı. Ortalamalarımız 10-20 puan arası düştü. Okuldan hiçkimseye ulaşamıyoruz, sekreterliğe ve hocaya mail attık fakat dönüş olmayacak, daha önce de sistem hatası yüzünden bazı arkadaşlar 4-5 soru işaretleyemedi, doğru cevabın videosunu alıp hocaya iletti fakat sınav sorularının videosunu almakla suçlandı. Kısacası her türlü haksız duruma düşeceğiz, hakkımız olan notu almak istiyoruz. 4-5 kişi cimere şikayet gönderdik. Altta da belirttiğim gibi hocanın avukat olmasından dolayı bu denli sinirlendim ve konunun üzerine düşüyorum. Ne yapmalıyız?

Ders hocası xx Hukuk bürosunda ve isparkta avukat
İYİ Parti xxxx ilçe kurucusu

Vakti olmayanlar için özet: Ders kaynak pdfinden alınan final sorusuna pdfteki cevabı verdik fakat sırf ygs ile okuldan kurtulamayalım diye kasten sınıfın genelini dersten geçirmediler (sınıf ortalaması 40). Aynı cevabı atan kişiler farklı notlar aldılar, 10 ile 20 ve 40 puanı alanlar aynı cevabı gönderdi. 30 ve 50 alan da aynı cevabı gönderdi. Bu durumda ne yapmalıyız?

30 puan (ben) ve 50 puan aldıran cevap (1-2 cümle dışında bütün cevaplar aynı.)
Final Sorusu: Hava Taşıma Sözleşmesi'nin türleri nelerdir? Örneklendirerek açıklayınız.
Cevap:
Yolcu Taşıma Sözleşmesi: Hava aracında taşınan ve uçuş personeli dışında kalan her canlı insan bu sözleşme kapsamına girer. Ayrıca bu sözleşme yolcunun yanındaki bagajının taşınmasını da kapsar.
Eşya Taşıma Sözleşmesi: Taşınması mümkün olan tüm yük ve bagajları kapsar. Taşıyıcıya teslim edilmemiş bagaj el bagajı olarak geçer. Taşıyıcıya teslim edilmiş bagaj ise tescil ettirilmiş bagaj olarak geçer.
İç Hat Taşıma Sözleşmeleri: Hava aracının kalkış ve iniş yerinin aynı ülke içinde bulunduğu taşımaları kapsayan sözleşmelerdir. Örneğin İstanbul-Ankara arası uçuşta kullanılan sözleşmedir.
Dış Hat Taşıma Sözleşmeleri: Hava aracının kalkış ve iniş yerinin farklı iki ülkede bulunduğu taşımaları kapsayan sözleşmelerdir. Örneğin Türkiye-Almanya arası uçuşta kullanılan sözleşmedir.
Karma Taşıma Sözleşmeleri: Taşıyıcının hava yolu ile taşıma taahhüdünün yanı sıra aynı sözleşmede hava taşıması dışında kalan bir taşımayı veya taşımaları da taahhüt etmiş olduğu taşımalara denir.
Zincirleme Taşıma Sözleşmeleri: Taşıyıcının aynı sözleşmede hepsi havayolu olmak üzere birden fazla taşımayı veya taşıma safhasını taahhüt ettiği sözleşmedir.
Alt Taşıma - Asıl Taşıma Sözleşmeleri: Taşımanın ifasının kısmen veya tamamen kendisine bırakıldığı kişiler içinde, eşyanın taşınmasının bir sözleşme ile kendisine bırakılanlar alt taşıyıcı olarak nitelendirilirler. Taşıma taahhüdünde bulunan taşıyıcı, başka bir taşıyıcı ile yapmış olduğu sözleşme sayesinde, taşımayı taahhüt etmiş olduğu yükü ikinci sözleşmenin göndereni olarak taşıttırmış olur. Alt taşımada taşıyıcı asıl taşımanın taşıyışının yardımcı şahsıdır.

10-20 ve 40 puan aldıran cevap
Final Sorusu: Hava Taşıma Sözleşmesi'nin türleri nelerdir? Örneklendirerek açıklayınız.
Cevap:
Yolcu Taşıma Sözleşmesi:
Eşya Taşıma Sözleşmesi:
İç Hat Taşıma Sözleşmeleri:
Dış Hat Taşıma Sözleşmeleri:
Karma Taşıma Sözleşmeleri:
Zincirleme Taşıma Sözleşmeleri:
Alt Taşıma - Asıl Taşıma Sözleşmeleri: