Öncelikle siteniz hayırlı olsun.
-Yerel haber sitelerinin BYEGM kuralları dahilinde sarı basın kartı taşıması mecburiyeti yoktur.
-Yerel haber sitelerinin herhangi bir dernek veya cemiyete üye olması zorunlu değildir.
-Yerel haber sitelerinin vergi levhası varsa ticaret odasına kayıt olması yeterlidir.
-Yerel haber sitelerinin herhangi bir ajans ve sisteme üyeliği mecburi değildir. (AA , DHA , İHA üyeliği gibi)
-Yerel haber sitelerinin telif ve yasal sorunlara karşı yazarlarının yasal sorumluluk formu imzalatması gerekir ben öyle yaptım ayrıca yazarın yazısında tüm sorumluluğun kendisinde olduğu yazması gerekir.
-Yerel haber sitelerinin yazmış olduğu yazılarda telif kanunlarına uygun hareket etmeli haber ajanslarına ait görselleri kullanmamalı varsa kendi istihbarat ağlarından (WhatsApp , Mail , BİP , Telegram)
-Yerel haber sitelerinin sitesinde varsa borsa , hisse , coin borsası sayfaları bu sayfalara sorumluluk reddi beyanı eklemelidir.
Şuan aklıma gelenler bunlar daha fazla bilgi isterseniz yardımcı olurum
Çok aydınlatıcı oldu teşekkür ediyorum. Diğer arkadaşlara da aynı şekilde teşekkürler bilgiler için.
Peki yerel bir haber sitesi olarak türkiye ve dünya genelinde paylaşımlarda yapılabilir değil mi bir sakıncası var mı?