trolldayi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Valla hocam karıncayı konuşacaksak bizim karınca bu gidişle bırak yazı bu kışı geçiremez. Belli dolmuşsun haklı olarak içinden geçenleri döküyorsun, keşke elden bir şey gelse keşke dediklerine hocam sen haksızsın o öyle değil diyebilsem ama içimi yakanda yazdığının her bir cümlesinin malesefki doğru olması. Allah bize sabır versin hocam bu ülkedeki orta kesimi geçtim gençlerin dahi umudu kalmamış durumda sonumuz hayır olsun. Gece gece canını sıktım sana destan döktürdüm sende hakkını helal et inan.
Senin canın sağ olsun hocam dertleştik şurada. Hani gençken hata yapıp para kaybedenler olur ya, amaaan genciz çalışıp yeniden yaparız derler. İşte bizim ülke için bu söz konusu değil. Sokakta mikrofon uzatıyorlar boğaz köprülerimizin adı nedir diyorlar galata köprüsü ve tahta köprüsü cevabı geliyor. Ay mı daha yakın Hindistan mı diyorlar Ay tabi bak görüyoruz ama Hindistan çok uzak göremiyoruz diyorlar. 4 Halife'nin isimleri nelerdir diye soruyorlar Hz.İsa, Hz.Musa, Hz.Davut ve Hz.İbrahim diye bir cevap geliyor, yahu bari birini tuttursaydın be adam. İşte bu insanlar lezzetli bir portakal suyunun tortusu gibiler, işte o lezzetli bol vitaminli faydalı olan portakal suyu dışarıya akıyor. Maddi olarak değil, eğitilmenin de bir maliyeti vardır. Bir çocuğu ufakken eğitirsin, yedirirsin, içirirsin, okutursun, özel dersler verdirirsin, pahalı üniversitelere gönderirsin ve heh tamam işte ülkesine faydalı olacak dediğin ceremesini çektiğin o parlak zekalı çocuklar Nasa'ya gider, Almanya'ya yerleşir, Kanada'da kendi ülkesinden çok daha iyi koşullarda iş teklifi gelir ve Kanada'nın iyiliği için hizmetlerini sunar, ne bileyim en olmadı Almanya'ya göçer aşı falan bulur, belki Nobel alır, bize de Kıbrıs nerede sorusuna " Tabi ki biliyorum ben orada askerlik yaptım, Karadeniz'de " diyen sivriler kalır. Beyin göçü bu yüzden çok tehlikeli, ülkemiz kötüye gittikçe ve gençler buradan umudu kestikçe aynı gemide olduğumuz için birlikte batıyoruz maalesef. Çok zekice olmayan bir takas taptık, 5 milyon Suriyeli ve 1,5 milyon Afgan, Filistinli, İranlı ve Iraklı ile parlak zekalı 1 milyon gencimizi değiştirdik. Hayır göçmenleri gömmüyorum, onların varlıklı ve zekilerini Avrupa çoktan kaptı portakal suyunu, bize ne kaldı onu bilemiyorum. Almanya'da işçi / çalışacak nüfus yoktu dışarıdan işçi ithal etti, bizde işçi her köşe başında, her kıraathane çalışacak nüfus ile dolup taşıyor ama katma değer üretelim dendiğinde elini taşın altına sokan yok. Siz kurun fabrikayı işçi bulmak kolay, bak adamlar işçisi yokken fabrikayı kurmuş, ülkemizden işçi gitmiş. Katar nüfusunun %85'i göçmen işçi, hani coğrafya kaderdi? Her ülke kendi kaderini yazar, Avrupa büyük yıkımların altından kalktı, düşmanlar bile bombalayan Hitlerin Almanyası ile bombalanan Churcill'in İngilteresi, işgal edilen Fransa el ele verip ürettiler, birlik kurdular ama biz daha kendi içimizde birlik olamadık, bir noktada birlik olmayı beceremedik.