Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dediğin olabilir 20 de olabilir.
Ama şu an sevdekte sevmesekte istesekte istemesekte

Güzel şeylerde oluyor

Avrupa birlik politikası gereği ayakta bizim gibi olsa çoğu bizden kötü durumdaydı

Yani çok iyiyiz demiyoruz ama iyi şeylerde oluyor
Gelecekmiş açacakmış kuracakmış harici gerçekten 8,57 TL iken 7,05 TL civarına düşmesini sağlayan 3 şey yazar mısın peki? Gerçekten merak ediyorum doların indiğini hepimiz görüyoruz ama kimse neden indiğini tam bilemiyor, iyi şeyler oluyor diyorsan bildiklerin vardır diye düşündüm

Bana göre hiçbir şeyin iyi olduğu yok, her yeni ay bir öncekini aratır durumda. Tek tek maya zaman yetmez elbette ama 2021 Eylül ayından sonra epey zorlanılacak gibi duruyor, özellikle Haziran - Ağustos döneminde beklenen turist akımı gelmediğinde. Çok fazla detaya gerek yok, umarım yanlışlardan dönülür ve her şey iyi olur ülkemiz için.

trolldayi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bir televizyon programında yada medya kuruluşunda bilimsel verilerle sunum yapmıyoruz. Gidişata bakarak genel tahminlerimizi yazıyoruz konu zaten off-topic'e açılmış bu kadar kasmayı gerektirecek bir durum yok. Ayrıca hangi analisti hangi yatırımcıyı dinlediysem herkes 7 kırılırsa 6.70de durur diyor. Bana da mantıklı geldiği için yorumumu paylaştım işin uzmanı yada ehli biri değilim. Yanlış anlaşılma olduysa affola..
Benim açımdan ne görüşte olursan ol hiçbir sıkıntı yok, iyimser olmak iyidir ama gerçekçi olmak bana göre daha iyidir. Bazı şeylerin kötüye gittiğini görmek için analist olmaya gerek yok, bazı şeyler gerçekten ortada görmek isteyene. Ben artık analistlerin tarafını bile sorgular oldum, bazı kanallar uçuyoruz kaçıyoruz tırmanıyoruz şahlanıyoruz diye kocaman bir ülkeyi, 90 milyonluk kitleyi manipüle ediyorlar, gerçekleri saklıyorlar. Küresel anlamda kötü olan hiçbir şeyi söylemiyorlar. Bakın sadece 31 Martta görülecek Halk Bankası davasından minimum, en az, en dip miktarda 10 MİLYAR DOLAR cezaya çarptırılacağız diyorum aylardır, kimse bunları görmüyor. Bu miktar 30 milyar civarlarına kadar bile çıkabilir, ipler Biden'ın elinde resmen. Yönetimimiz pandemiyi gerekçe gösterip davanın ertelenmesini istemiş ama kabul görmemiş, ertelense 2023 seçimi sonrasına kadar uzayabilirdi bu dava ve hem meblağ boyutu, hem küresel anlamda büyük bir itibar kaybına sebep olacaktır ve yatırımcıları kötü etkileyecektir. TL'yi aşırı develüe edebilecek bir mahkemeden bahsediyorum sadece 1 adet mahkeme bu, tüm olumsuzlukların sadece minicik bir parçası. Kesin olarak bu yıl içerisinde 170 milyar dolar dış borç ödememiz lazım, nereden bulunacak bu para? Ödemezsek temerrüde düşeriz, merkez zaten eksi bakiye, varlık fonunun nerelere ne kadar borcu var asla bilinmiyor, kış ayları enerji ithalatı tavan yapmış durumda, geçen sene milyarlarca dolar turizm geliri yalan oldu, bu sene şimdiden yalan oldu çünkü aşılanma konusunda büyük sıkıntı var. Dış borçların faizini ödeyemiyoruz, bu da ufak bir parçası olumsuzlukların. Dış basında Yunanistan'ın dediğinin olduğu, doğalgaz aramayı bıraktığımız söyleniyor ve bu asla bizim basında duyulmuyor. Navtex ler yalan oldu, gemiler limanlarda çürüyor. Bunu sadece AB yaptırım uygulamasın diye yapıyoruz çünkü dış ticaretimizin yarısından fazlası Avrupa Birliği ülkelerine, onlar mal almazsa bittik demektir. Fransa da çay üretilmiyor ama Avrupa da en fazla çayı Fransa satıyor. Üstelik bizden 3e alıyor, diğer ülkelere 10'a satıyor çünkü itibarı var. Hollanda 1 kg domates üretmek için 3 litre su kullanıyor, biz yanılmıyorsam 88 litre su kullanıyoruz, kaynaklarımızı verimli kullanamıyoruz. İspanya zeytinyağı ile marka olmuş durumda, rekoltesi düşük olduğu yıllar bizden alıyor, etiketini değiştirip 5 kat fiyatla ihraç ediyor. Tek tek olumsuzluklar günler sürer, olumlu ne oldu siz onu söyleyin bende biraz olumlu düşünmeye başlayayım, pembe tablolara dalayım istiyorum. Verin narkozu toz pembe göreyim bende ekonomiyi rica ediyorum güzel olan şeyleri söyleyin beni mutlu edin.