Seo ve seo eklentileri ortaya çıktığından beri her makale belirli bir kalıba girmeye başladı.
Evet bir makalenin odak anahtar kelimesi olmalı.
Ve evet odak anahtar kelime ilk paragraf ve sonraki bir kaç paragrafta yeralmalı.
Başlık, kalıcı url görsel alt açıklama derken yazılan metin sanatsal anlamda sanki tüm değerini kaybediyor gibi hissediyorum.
Ben hikaye yazıyorum mesela. Aklıma geldikçe oturup karalıyorum. Blogu beş yıldır ayakta tutan tek sebep de yine bu hikaye yazarlığına olan tutkumdan başka bir şey değil.
Ama çoğu zaman resmen ikilemde kalıyorum. Seo uyumlu olacak diye hikayeyi olmadık kalıba sokmaya çalışmaktansa varsın seo uyumsuz olsun deyip öyle yayınlıyorum.
Kişisel yazan bir çok kişi belki aynı sorunu yaşıyordur bilmiyorum. Ama genel olarak seo uyumsuz yazılar üretiyorum. Sonuçta fırında karnıyarık tarifi vermiyoruz.
Ana başlık...
Sonra malzemeler diye alt başlık...
Onun da altında içindekiler listesi..
Sonra nasıl pişirilir diye bir alt başlık daha, al sana mis gibi seo uyumlu konu.
Ama bunu duygusal yazılarda yapamıyorsunuz. Alanında uzman arkadaşlar bakıp ooooo kardeş yazıların seo uyumlu değil diyor ama biz de biliyoruz arkadaşım. Ama bu yazılar o kalıba girmiyor işte.
Demem o ki, duyusal anlamda bir şeyler üretmek için sanırım bu fedakarlığı yapmak gerekiyor.
Siz ne düşünüyorsunuz?