öncelikle merhaba, sizlere yıllardır edindiğim bilgilerden yola çıkarak instagram mavi tik nasıl alırsınız sorusunun yanıtını vereceğim madde madde, umarım yararlı olur.

Madde 1 : Tanınmışlık

müzisyen, sporcu, sosyal medya fenomeni, gazeteci, siyasi bir kişilik, yani herhangi bir şekilde taklit edilme olasılığınızın olması gerekli.

Madde 2 : Takipçi

takipçi sayısının önemi YOK, tanıdığım bir çok kişi az takipçi ile mavi tik aldı bunun başlıca sebebi doğru profile sahip olmalarıydı, doğru biyografi, doğru profil fotoğrafı ve instagram profil düzeni.

Madde 3 : Google

google aratmalarında adınıza hiç bir şey çıkmıyorsa mavi tik alamazsınız, net. ( uygulama içinden ) ben mavi tik almak için imdb profili oluşturdum, 4 adet albüm çıkardım, google bilgi panelim mevcut, youtube kanalımda 515.000 abonem var ama mavi tik başvurum reddediliyor. bunun başlıca sebebi adım aratıldığında wikipedi ya da haber çıkmaması.
istediğiniz kadar para verin spotify, itunes vb. yerlere, adınıza haber yoksa, adınız aratıldığında ilk 3,4 sitede sizle alakalı bir şey yoksa uygulama içinden tik alamazsınız.

Madde 4 : Medya Desteği :

bir çok şahıs ve ajans illegal bir şekilde para alarak medya desteğinden başvuru atıp müşterilerine tik alıyor ancak Facebook medya ortaklarına sunduğu koşulda ASLA ve ASLA ücret talep etmemelerini söyler, bir medya ortağının müşterisinden para talep ettiği facebook'a iletilirse, o kişinin medya ortaklığı anında feshedilir. mavi tike asla para VERMEYİN

Madde 5 : Uygulama İçinden Tik Almak :

adınıza google bilgi paneli varsa, spotify vb platformlarda profiliniz varsa bir iki haberiniz varsa uygulama içinden tik alabilirsiniz ANCAK;
uygulama içi başvurularda dikkat edilen ayrıca bir kriter instagram profilinizi ne kadar aktif kullandığınızdır, benim reddedilme sebebim sadece bu. post sayınız en az 500 ve üzeri olmalı, her gün story atmalısınız, gönderileriniz sayı artsın diye değil gerçekten kaliteli gönderiler olmalı ve görünümün çok iyi olması gereklidir. instagram basit mantıkla diyor ki; çok ünlü değilsen, wikipedin yoksa benim uygulamamı aşırı aktif kullanıyor olmalısın.
medya desteğinden atılan başvurularda aktifliğin önemi, uygulama içinden atılanla aynı değildir.

2015 yılından günümüze geçen süreçte instagram harici tüm platformlarda mavi tik sahibi oldum. instagram'da alamıyor olmamın tek nedeni 20 gönderimin olmasıydı. aktif kullanmıyorsanız uygulama içinden alamazsınız. ( dünya'ca ünlü olmadığınız sürece )

teşekkürler.