Bu mantıkla gittim askere Kütahya'ya ve birçok şeyi ordan almak durumunda kaldım. Mesela neler mi? Bot tabanı, kar maskesi, bere, pijama, terlik, yedek iç çamaşarı ve çoraplar vb. askeriyenin verdikleri de var akcak sınırlı yetişmiyor. Ocak ayında gittim ve o eksi derecelerde özellikle bere ve kar maskesinin kantine gelmesini falan beklerken öldük öldük dirildik.
Sigara haricinde eğer yanına eşyalarını götürürsen pek bir masrafın olmaz. Kantin ve çay-kahve masrafı var bi tek. Bu arada il gittiğinde yemeklere alışamazsın demişler ancak ben ilk gittiğimde yemekleri gayet güzel buldum açıkçası. Belki de daha kötü beklentilerle gittiğim için olabilir. Ancak ne zaman ki yemekhane görevi verildi. İşte o günden sonra daha doğru düzgün yemek yiyememeye başladım.
Bizim zamanımızda, götürülen tüm eşyalara askeriye el koydu. Tabi ki gidilen birliğin ne olduğu da önemli. Sistem zaman ile değişmiş olabilir, askeriye kendince tasarruf tedbirleri almış olabilir. Zaten, ilk çarşı izninde dilediğiniz şeyleri alabiliyorsunuz. Mesele ilk gün. Her yer aynı olmayabiliyor ne yazık ki. Ben 2002 yılında yaşadıklarımı anlattım. Saygılar.