SeI2KaN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne aldıysanız hepsini askeriye el koyuyor. Önceden öyle idi. her şeyi askeriye kendi veriyor. diş macunu, diş fırçası, traş köpüğü permatik vs. bittikçe, sonrasında siz kantinden alıyorsunuz. ama verdikleri bir acemi birliğinin bitimine kadar yetiyor, artıyor bile. saygılar.
Bu mantıkla gittim askere Kütahya'ya ve birçok şeyi ordan almak durumunda kaldım. Mesela neler mi? Bot tabanı, kar maskesi, bere, pijama, terlik, yedek iç çamaşarı ve çoraplar vb. askeriyenin verdikleri de var akcak sınırlı yetişmiyor. Ocak ayında gittim ve o eksi derecelerde özellikle bere ve kar maskesinin kantine gelmesini falan beklerken öldük öldük dirildik.
Sigara haricinde eğer yanına eşyalarını götürürsen pek bir masrafın olmaz. Kantin ve çay-kahve masrafı var bi tek. Bu arada il gittiğinde yemeklere alışamazsın demişler ancak ben ilk gittiğimde yemekleri gayet güzel buldum açıkçası. Belki de daha kötü beklentilerle gittiğim için olabilir. Ancak ne zaman ki yemekhane görevi verildi. İşte o günden sonra daha doğru düzgün yemek yiyememeye başladım.