Ayrıca tecil hakkınız olmadığı için ve şuanda kaçak durumunda olduğunuz için bedelliye başvurma hakkınız yok diye biliyorum.Memur o kısmı kaçırmış sanırım.
çok sıkıntı..
Eğer mayısın ilk haftasında askerlik için başvuru yaparsan Ağustos celbine kayıt olmuş oluyorsun. Bu durumda Ağustos/Eylül/Ekim de gitmem gerek.
Aile hekimi ile görüşüp durumu anlatırsan 1 rapor ile celp atlatıp Kasım celbine atlatabilirsin diye düşünüyorum mantiken. Kasım/Aralık/Ocak(2022) bu tarihlere kadar uzamış olur.
Haziranın ilk haftası başvuru yaparsanız Kasım celbine kayıt olmuş olursunuz. Bu durumda hiç rapor almadan sınavlara ve eğer kazanırsanız okul kayıt tarihlerine kadar yetişmiş olursunuz diye düşünüyorum.
Ama tecih hakkınız bittiği için eminde değilim. Bazı şeyler farklılıklar gösterebilir belki.
- 2021 Şubat Celbi için Son Başvuru Tarihi: 30 Kasım 2020
- 2021 Mayıs Celbi için Son Başvuru Tarihi: 28 Şubat 2021
- 2021 Ağustos Celbi için Son Başvuru Tarihi: 31 Mayıs 2021
- 2021 Kasım Celbi için Son Başvuru Tarihi: 31 Ağustos 2021
en iyisi bu olay sanırım. mayısa kadar kaçak kalayım. mayıs 1de gideyim başvurayım sonra rapor ile kasım celbine atlatayım. okulu kazanırsam eylül ayında tecil edebiliyor muyum kesin peki ? adamlar demesin bana sen kaçaktın, sonra yoklama aldırdın sonra okula yazıldın vs vs