Merhaba arkadaşlar, bahsedeceğim durumla alakalı kendisi de karşı karşıya kalmış arkadaşların bilgi vermesini rica edeceğim.

2011 yılında üniversite öğrencilerine yönelik kurmuş olduğum haber sitesinde birkaç yıl paylaşım yaptıktan sonra yavaş yavaş güncellemelerimi azaltmış, son iki yıldır da hiç paylaşım yapmıyordum. Ama site halen aktif olarak yayında. (Artık içeriği komple silme zamanı geldi.)

Bugün Emniyet'ten arayıp ifadeye çağırdılar ve 2013 yılında günümüzün en hit haber sitelerinden alıp siteme koyduğum 3 adet (link) karikatür için şikayette bulunulduğunu söylediler. İlgili linkleri sitem üzerinden görüntülediğimde belki de on binlerce sitede yayınlanan karikatürler olduğunu fark ettim. Şikayet ise paylaşımın üzerinden 7 yıl geçtikten sonra 2020 yılının Ağustos ayında yapılmış.

İfademde sınav haberlerinin yanı sıra öğrencilerin keyif alması ve sınav stresinden uzaklaşması amacıyla bu tarz paylaşımlar yaptığımı, sitemde yaptığım bazı düzenlemelerle içerikler kaldırdığımı, bunların kalmış olabileceğini, herhangi bir kazanç elde etmediğimi, yaptığımdan dolayı pişman olduğumu ve ilgili paylaşımları sunucudan dahi hemen kaldıracağımı beyan ettim. Savcının ifademi inceleyeceği duruma göre ya takipsizlik verebileceği ya da dosya hazırlayacağı belirtildi.

Ayrıca ekran görüntülerini Emniyet'e götüreceğim. Sitemde Google reklamları var lakin herhangi bir tıklama almıyor. Ekran görüntülerinde Google reklamları görünmesin mi?

3 adet link haricinde haberin asıl sayfasının ekran görüntüsünü de ekleyeyim mi? Orada kaynak olarak belirttiğim sitenin adı da var.

Sizce bu aşamada ne yapmam gerekiyor? Böyle bir durumla karşılaşan var mı?