Scifi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben illa com diyorum. Bunu şöyle bir anıyla özetliyorum. Yıllardır epey domainim oldu sattım veya kendim sildim. Fakat her zaman site adını birine söylediğimde , söylediğim kişi site adresini girerken com yazdığnıı veya com diye söylediğini farkettim. Bu nedenle insanların kafasında com kalmış benim bakış açıma göre.
bhyilmaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
.net kötü bir alan adı değil ki ama e-ticaret hedefiniz varsa domain konusunda seçici olmak lazım
SerhatFamilyy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
.net al devam et .com olsa iyiydi markalaşmak adına tabiki. Internete yönelik bir projeyse zaten .net öneririm
Tufan1903 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
. Com almanız akılda kalıcılık bakımından daha faydalı olur.
Backlinkim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
.com, .net , .org sıfırdan açılmış ve geçmişi hiç olmamış alan adlarının otoritesi tamamen aynıdır. Seo konusunda verecekleri tepki de aynı şekilde. Telaffuza dikkat edebilirsiniz. Sitemize direk giriş yapacak kişiler istediğimiz alan adını .com ile mi daha kolay yazabilir, .net ile mi? Sorusunu kendinize sorabilirsiniz örneğin. Hangisi size daha sıcak geliyorsa onu tercih edebilirsiniz.
AnkeeBut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam projeniz bir blog sitesi oluşturmaksa anahtar kelime. net alın hiç bir problem yaşamazsınız.

deneme. com doluydu
deneme .org doluydu
deneme .co doluydu

ben blog sitem için .net tercih ettim gayet güzel kazançlar elde edip sattım siteyi
ama e-ticaret veya farklı bir projeyse .com öneririm

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim .com olması daha hayırlı olucak , türkçe olarak .com ingilizce olarak .net e kurmam biraz daha mantıklı geldi alan adımı değiştirerek arayışta olacağım tekrardan teşekkürler