ademsahin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ben size durumu şu şekilde anlatayım. Hediyelik eşya ve telefon kapakları üzerine bir internet sitem var. Diyelim ki bir ürün ekledim. Buna varyasyon eklemeyip tek tek eklemek dediğiniz gibi kopya içerik sorunu doğurur mu emin değilim ondan endişeliyim. Ama en büyük sıkıntım şu bunlar baskı olduğu için atıyorum kız kulesi görselini ben tüm telefonlara yapabilirim bunların hepsi için tek tek ürün eklemek çok sıkıntılı olacak en iyi ihtimalle 100 civarı güncel telefon modeli var ve bir o kadar da elimizde kullanacağımız görseller var.

Aslında aklıma şöyle bir şey geldi. Sizin de fikrinizi almak isterim. Ürün başlığında direkt model yazmasın misal "İstanbul Manzaralı iPhone 12 Pro Telefon Kapağı" yerine "İstanbul Manzaralı iPhone Telefon Kapakları" yapıp varyasyonları onun altına ekleyeyim. Yani elimde 5 marka varsa bir görsel için 5 farklı ürün olsun diyorum. Benim aklıma gelen en mantıklısı bu oldu ama yine de sizin farklı bir düşünceniz varsa duymak isterim. Gecenin bu saatinde yardımcı olduğunuz için de minnettarım.
Hocam 100 telefon modeli ve her telefon modeli içinde 100 tasarım düşünceniz varsa her modele ayrı ürün girişi yapmak sorun olur. Mockup bile büyük masraflara mâl olur.
https://tr.aliexpress.com/item/1005001878798862.html
Genel olarak pazaryerlerinde de görüyorum bunu hocam. "iPhone Dayanıklı kırılmaz cam 7/8/X Plus" şeklinde ilan açıyorlar ve modelleri de varyasyona ekliyorlar. Eğer dediğiniz kadar çok içeriğiniz varsa;
Birbirinin alt/üst serisi telefon modellerini varyasyon, asıl telefon kılıfı tasarımını da ilan olarak açmanız da mantıklı olur.

Misal: Samsung Kız Kulesi Telefon kılıfı a3 2016 / a5 2016 / a7 2016
Veya: iPhone 6 - 6 Plus Kız kulesi telefon kılıfı şeklinde.

Önemli olan diğer kısım ürün açıklama kısmı hocam. Burayı da kilit anahtar kelimelerle doldurursanız SEO konusunda başarı sağlarsınız.
Estağfirullah hocam, elimden geldiğince buradayım.