Hocam soru işaretinden sonra gelen link yapıları genel olarak filtreleme, sayfalama, arama gibi sorgularda oluyor. Ben bu URL yapılarının açıkçası arama sonuçlarında iyi sonuç aldığını görmedim. Hatta OpenCart URL'lerinde de mevcut. SEO için bu strateji üzerinden gitmenizi önermiyorum.
Eğer gerçekten site içi SEO konusunda başarılı bir sonuç almak istiyorsanız
"iPhone X Kız Kulesi Telefon Kılıfı"
"iPhone 7 Plus Kız Kulesi Telefon Kılıfı"
"Sony xPreia Kız Kulesi Telefon Kılıfı"
Şeklinde ürünler oluşturmanızı öneririm.
Sanırım çekinceniz de kopya içerik gibi görünmesi olacaktır. Yani aynı ürünleri tekrar tekrar ekliyor gibi olmak sorun sizin açınızdan sanırım. Bu doğrultuda size en iyi rehberliği rakipleriniz yapacak. Tam olarak hem sektörel olarak hem de sizin siteniz hakkında bilgi sahibi değilim. Fakat varyasyon URL konusu size avantaj sağlamayacak ondan eminim.
Ben teşekkür ederim.
Hocam ben size durumu şu şekilde anlatayım. Hediyelik eşya ve telefon kapakları üzerine bir internet sitem var. Diyelim ki bir ürün ekledim. Buna varyasyon eklemeyip tek tek eklemek dediğiniz gibi kopya içerik sorunu doğurur mu emin değilim ondan endişeliyim. Ama en büyük sıkıntım şu bunlar baskı olduğu için atıyorum kız kulesi görselini ben tüm telefonlara yapabilirim bunların hepsi için tek tek ürün eklemek çok sıkıntılı olacak en iyi ihtimalle 100 civarı güncel telefon modeli var ve bir o kadar da elimizde kullanacağımız görseller var.
Aslında aklıma şöyle bir şey geldi. Sizin de fikrinizi almak isterim. Ürün başlığında direkt model yazmasın misal "İstanbul Manzaralı iPhone 12 Pro Telefon Kapağı" yerine "İstanbul Manzaralı iPhone Telefon Kapakları" yapıp varyasyonları onun altına ekleyeyim. Yani elimde 5 marka varsa bir görsel için 5 farklı ürün olsun diyorum. Benim aklıma gelen en mantıklısı bu oldu ama yine de sizin farklı bir düşünceniz varsa duymak isterim. Gecenin bu saatinde yardımcı olduğunuz için de minnettarım.