secretsgn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba; Apartmanımızda toplantı yapılarak her bir dairenin eksiksiz imzasıyla karar defterine işlenerek aşağıdaki kararlardan biri alınmıştı.

"Apartman Kat Maliklerinin apartman içerisinde kapılarının önlerinde ayakkabı, ayakkabılık, çöp kovası ve çöp bulundurması yasaktır. Ortak yerlere bırakılan eşyalar terkedilmiş olduğu varsayılarak apartman dışarısına çıkarılacaktır. Apartman Kat Maliklerinin balkon, pencereler ve apartman camlarından halı, kilim, battaniye, paspas, çarşaf, örtü vb. şeyleri silkelemesi, sigara izmariti, çöp vb. atması yasaktır. Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince uyulması zorunludur."

Bu kararın alınma sebebi bazı dairelerin bir kapıdan neredeyse karşı komşunun kapısına kadar ayakkabılarını yerlere koymasıyla başlamıştı. Ve apartmanda geçişe engel oluyordu. Fakat yaklaşık 4-5 ay sonra kurallara uymayıp ayakkabıyı kaldırmayan iki daireye yönetim her defasında artık kaldıracağı konusunda söz aldığı halde birkaç hafta sonra tekrar ayakkabılar konulmaya devam ettiği için ilgili daireler en üst katta olması sebebiyle apartman temizliği onların yapılmamış, hala devam edip bu duruma karşıda 3 aydır aidatları vermedikleri için bugün en üst katta tavanda yanan ışık sistemide aidatları ödemedikleri gerekçesiyle devre dışı bırakılıp iptal edildi . Apartman olarak tekrar toplanıp ayakkabı kaldırmayan kurallara uymayan dairelere yine çoğunluğun imzasıyla herbir tekrar eden ihlalde xx rakam olarak para cezası konulabilirmi. Bu konuda bilgisi olan varmı. Sonuçta ilgili karar toplantıda alınacak ve cogunlugun imzasıyla alınacak. Bu yasal olarak geçerli olurmu?
İyi akşamlar
Kat malikleri kurulunun kararları hakkında sulh hukuk mahkemesine itirazda bulunulabilir. Verilen karar hakkında negatif bir durum oluşma ihtimali vardır. Bu durum yönetimin ve apartmanın huzurunu daha da çekilmez hale getirebilir. Sorumluluklarını yerine getirmeyenler hakkında mahkemeye başvurulabilir. Kat maliklerinden biri borç ve yükümlülüklerini yerine getirmez ise bu durumdan zarar gören kat malikleri sulh hukuk mahkemesine başvurarak hakimin müdahelesini talep edebilir. Hakimin verdiği karara uyulmaması durumunda, hakim karara uymayanlar hakkında idari para cezasına hükmedebilir. İyi forumlar