osmanfurkanaydn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1,5 ay kadar önce bi arkadaşım sahibinden.com üzerinden 4400₺ dolandırıldı. teleofon almak için birisiyle görüşüyo, o kişide önce parayı isteyip Efesan Grup Elektronik isminde bir şirket hesabının ibanını vererek güven sağlıyor. Arkadaş ödemeyi geçiyor fakat bir astsubayın kimlik bilgileri kullanılarak sahte kargo takip faturası oluşturulup gönderiliyor. bunun ertesi günü kargo faturasının sahte olduğu ve kişiye ulaşıldığında onunda aynı yöntemle dolandırılan bir astsubay olduğu, fatura kesilmek için kimliği talep edildiğinden TC ve isim bilgileri kopyalanarak adına fatura kesilip bu arkadaşa gönderiliyor. Whatsapp görüntüleri, sahibindencom daki ilan numarsı ve linki s ile suç duyurusunda bulunuldu. Buna istinaden arkadaş dün dosyayı değerlendirmeye alan savcı ile görüşüp gönderdiğim paranın iadesi yada heaapta bakiye varsa blokesini yapmak üzere bir yazı yayıp Akbank a göndermeniz diyerek talepte bulunuyor. Savcı şöyle bi yorum yapıyor.

"Senin gönderdiğin para çekilmişse dolandırıcının izni olması lazım ki parayı alabilelim. bloke koymak bizi suçlu konumuna düşürür bloke koyamayız geri iadesini siteyemeyiz senin gönderdiğin para çekilmiştir." direyerek başından defediyor. Bu dolandırıcının yanında olan, sahtekarı ve dolandırıcıları evladı gibi besleyen kanunların önüne geçilip yapılabilecek bişey varmı?

Savcıbeyle daha sonra bende görüştüm, dedimki adamın hesabında 10.000₺ para olsa, bizim gönderdiğimizle 14.400₺ eder bu adam 9600₺ çekse 5000₺ hesapta para kalır. bu hesaptaki paranın 4400₺sine bloke koyamazmıyız ? dedim senin gönderdiğin para Allah senin gönderdiğin para çekilmiştir diye gereksiz geri dönüş yapıyo. EFT ile yapılan paranın üzerinde benim adım da yazmaz parmak izimde çıkmaz mantıken, şimdi bu durum çok aptallca olduğu için bende size danışmak istiyorum.

Savcılık kararı ile bu paraya bloke koyulabilir yada yine savcılık yazısıyla gönderilen para iade alınabilir mi?

Bilgi ve yönlendirmeleri acilen bekliyorum.
Öncelikle geçmiş olsun
Aynı hesap üzerinden hem ürün satışı ile ilgili anlaşma sağlanmış hem de paranın yatırılacağı iban paylaşılmış ise savcının talebiyle tedbir uygulanabilir. Tedbir uygulanması haksız ise talepte bulunan oluşacak zarardan sorumlu tutulur ve ayrıca cezai işlem uygulanabilir. Elinizde alenen ************** olduğuna dair ikna edici deliller varsa profesyonel yardım almanızda fayda var. İyi forumlar.