Gerek şarj bakımından, gerekse işlemci ve işletim sistemi bakımından Macbook Air tercih edilebilir. Ancak zevkinize bağlı olarak 13 inç bir ekran size küçük gelebilir. Sonuçta grafik tasarım, web tasarım alanı ile ilgileneceğiniz için ekran boyutunun küçük olması sizin dezavantajınıza olacaktır. Öte yandan Apple, bilgisayarların ekranlarında Truetone vb. teknolojiler kullanıyor. Bu da sizin uzun saatler bilgisayar başında olacağınızı düşünürsek sağlık yönünden de rahat etmenizi sağlayacaktır. Uzun saatlerden bahsetmişken yukarıda belirtmiş olduğunuz Macbook'da Apple'nin henüz yeni tanıtmış olduğu bir işlemci kullanılıyor ki bu işlemcinin hem performans hem de pil ömrü bakımından büyük artıları var. Bu bilgisayar sizi hem performans bakımından rahat ettirebilir hem de pil bakımından uzun saatler kullanım sağlayabilir. Ancak artılarının yanında şu anlık geçerli bir eksisi mevcut : m1 işlemciler henüz yeni tanıtıldığından dolayı hali hazırdı bulunan bazı yazılımların M1 işlemci için uyumluluk sorunları ortaya çıkabiliyor. Ancak bu sorun da yazılım üreticilerinin m1 işlemcilere destek vermesiyle en kısa zamanda ortadan kalkacaktır. Diğer belirtmiş olduğunuz laptoplara bakacak olursak çoğunda kullanılan donanım ve özellikler aynı sadece fiyat ve marka farkları mevcut. Bu nedenle diğerlerine göre fiyat& performans olması açısından Acer Nitro önerebilirim.
Kısa tavsiyem : Eğer ekranın 13" inç olması beni rahatsız etmeyecek veya daha yüksek inç değerlerine sahip bir Macbook alabilirim diyorsanız Macbook öneririm. İş hayatında işinizi fazlasıyla görecektir. Farklı bir cihaz düşünürseniz Acer Nitro'nun da özelliklerine baktığımda sizi hayal kırıklığına uğratmayacağını düşünüyorum.
Kısa bir not : Macbook'u uzun uzun anlatmamın nedeni henüz yeni bir işlemci kullandığı ve sizin kullanım alanınıza göre daha uygun olmasından ötürü biraz detaylı olarak değinmek istedim. Apple fanı değilim (Sonuçta babamın firması değil ki öveyim)