Ülkenizi diğer ülkelerle kıyaslamayın üzülürsünüz.
  • Evet yurtdışında emekli olan bizde o emekli maaşıyla hayli hayli geçinir yer içer ama kendi ülkesinde değil. Bu orda çalışan için de böyledir. Orda kazanıp burda yersen kazançlısın. Yoksa öyle dillere destan bir fark yok. (Almanya örneğinden gideyim çalışırken aldıkları maaşların ortalama 1/4 ünü alırlar. Onunda çoğu kiraya gider.) Zannetmeyin ki kendi ülkelerinde kral gibi yaşarlar. Sadece paraları değerli olduğu için ülkemizde rahatlar o kadar
  • 65 yaşına kadar ya ölürsem diyenler içinde bu yaş belirleme ortalama yaşam süresine göre alınıyor. Biri 50 de ölüyorsa bir diğeri demek ki 80 de hala hayatta.
  • SGK primine şu kadar verdim bu kadar verdim hiç demeyin. Bizim gibi sosyal devlet bulamazsınız. En basiti kanser hastalarında kullanılan akıllı ilaçlar SGK tarafından karşılanıyor. Sizin 1 ayda verdiğiniz prim bir kanser hastasının 1 günlük karşılığı dahi değildir. Allah düşürmesin eğer sizde veya yakınınızda böyle bir hastalık çıkarsa ne demek istediğimi net anlarsınız. ( İdda ediyorum sistemi beğenmeyenlerin %99 u bana sağlık sisteminin bizden iyi olduğu 1 tane ülke dahi ülke sayamaz. Çünkü o örnek aldığınız ülkelerde sağlık harcamalarını cebinizden yaparsınız)
  • Eğer asgari ücretle çalışan çocuk yetiştirebiliyorsa emekli de geçinebilir. Yanlış anlamayın da malesef ülkemizde kazançlar kötü. Saolsun siyasilerimiz de hep zengini daha zengin etmeyi becerdiler. Gelirde adalet denen birşey kalmadı.
  • Emekliliği ne olarak görüyorsunuz bilemem de eğer geçim sıkıntınız varsa zaten vardır. Bazı arkadaşların dediği gibi 65 yaşına geldiğinizde zaten bir birikiminiz olmak zorunda. Bu maddi de olur manevide olur. Kazandığından kenara koyarsın emekliliğinde bunları kullanırsın. Yok kenara koyamadın çocuk yetiştirirsin bunun meyvelerini toplarsın.
  • Güvence demişken şu anda istisnalar hariç hiçbir bireyin sağlık hizmeti almasında maddi bir sıkıntı yoktur. Eğer hastaysanız sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanırsınız. Hatta isterseniz b.kunu dahi çıkarın hastaneden keyfiyeten çıkmayın yani o derece.
  • Erken emeklilik size sefa getirirse çocuğunuza cefa getireceği aşikardır. Yarını satmanın luzümu yok.
  • Bu iş emekliliği çözmekle falan olmaz. Klasik kapitalist sistem mantığı gitmek lazım. Ya üreteceksin ya da sömürü ile başkalarına sömürü ile senin için ürettireceksin ki para arzını arttırabil.