Sevgili Dostum, Açtığın Başlık Dikkatimi Çekti Ve Cevap Yazmayı Uygun Gördüm.
İlkokul, ortaokul veya lise dışında İngilizce eğitimi almadım, kursa gitmedim veya özel ders almadım. Bugün İngilizce çeviri yapmak kalmıyor, zaman zaman ingilizce SEO makaleleri kaleme alıyorum.
Sadece İngilizce için değil,, hemen her yazılım veya dijital beceri için yapılan en önemli yanlış; bilginin yeterli olduğunu düşünmek ve pratikten / alışkanlıktan kaçmaktır. Bilgi yeterli değildir, İngilizceni yabancı filmler, şarkı ve şarkı sözleri hatta kitaplarla pekiştirdiğinde beynin bir sünger gibi sen farkında olmadan o verileri kaydeder. Yani yeni edindiğin bu alışkanlık, beyninde yeni bağlantı noktalarının oluşmasını sağlar. Beyin, bir tür kastır. Onu hangi yönde kullanırsan ve eğitirsen o şekilde gelişecektir; tıpkı spor salonunda vücut geliştirmek gibi. Ben bugün "İngilizce Bilmiyorum" diyenleri ne yalan söylim çok ayıplıyorum; internetin varsa İngilizce Şarkı Sözlerinden tut, video eğitimlere dergi ve kitaplara kısacası her şeye erişimin var. Pratik yapmaya devam et ve bunu bir tür alışkanlık haline getirmeye çalış. Ayrıca "Alışkanlıların Gücü" / "Ustalık" - Robert Greene gibi kitaplar da sana yardımcı olabilir. - Kolay Gelsin.
Evet haklısınız. Bence bu açığımı fark ederek bir an önce yola koyulmak istiyorum. Söylediğiniz gibi de alışkanlık haline getirmek istiyorum. Ayrıca önerdiğiniz kitabı da inceleyeceğim. Zaman ayırıp verdiğiniz tavsiyeler için çok teşekkür ediyorum.