Site gayet iyi de yine de bir süreliğine litespeed i kapatıp 24 saat bekleyin ve ondan sonra test edin.
Tüm sitede kullanılan Font türünü 1e düşürün...
'Vollkorn','Merriweather'
Analytics ve Search Console taraflarında çift mülk kullanıyorsunuz sanırım. Ya da bir taraftaki mülk eksik olabilir. Bunu düzenlemeniz lazım. Tek mülk yeterlidir. Tavsiyem sadece https:// şeklinde kullanmanız. Analytics için bir 302 uyarısı var. Mülklerde değişiklik yaptıktan sonra mutlaka sitemap_index.xml ve sitemap.xml olarak Search Console da mevcut site harıtalarını değiştirmenizi öneririm.
Bunların yanı sıra kullandığınız webp formatlı görseller hakkında Safari tarayıcılardaki sorunu takip edin. Webp Google tarafından geliştirilen bir görsel formatı olduğu için IOS yazılımlarda görünmüyordu. Bunların yerine genel olarak jpg kullanmanız yerinde olur. Logolar (transparan) harici görsellerde png kullanmamaya dikkat edin. Gereksiz ağırlık açılış hızını etkiler.

Tüm bunların yanı sıra en önemli unsur olarak atladığımız bir nokta var. Sürekli olarak açılış hızının iyileştirilmesini düşünüyoruz ve nasıl yaparız diye araştırıyoruz. Bir gün olsun demiyoruz ki bu aççılış hızı ana sayfanın yüklenme hızıdır. Bizim ana sayfamızda ne kadar veri, görsel var. Bunlar açılış hızına nasıl etki eder? Genel olarak yaptığımız hata, ana sayfa diziminde, blog yazılarından bir bölüm var, aynı bölüm son yazılar olarakta var, aynı bölüm öne çıkan yazılar olarakta var. Ana sayfa yükü bu şekilde artmaktadır. Ana sayfada gösterilecek elemanları iyi revize edersek, tekrardan kaçınırsak açılış hızına biraz olsun katkı sağlamış oluruz...
EDİT: https://www.webpagetest.org/performa...ompress_images görseller hakkında sorunları da gidermelisiniz.
Hocam zahmet edip uzun uzun yazmışsınız. Öncelikle çok teşekkür ederim.
Vollkorn yazı stilini hiçbir yerde kullanmıyorum ama neden çıkıyor çözemedim. Daha önce fark ettiğim bir şeydi yoksa.
Webp olarak kullandığım birkaç görsel var evet. Onları da png/jpg olarak düzenlerim.
Anasayfa dom boyutu biraz fazla evet bir kaç bölümü devre dışı bırakabilirim.
Son olarak analiz mülk ayarlarında tek olarak ekli ama search consol da
www.ciplakyazar.com
Ciplakyazar.com
Olarak iki ayrı şekilde eklemiştim.
Tekrar teşekkür ederim.