Vatan haini olmak için illa terör örgütü üyesi eli silahlı falan tipler olmanıza gerek yok benim gözümde, biraz katı bakıyorum bu duruma ama yani mesela bir öğretmen dersi esnasında vermesi gereken eğitimi vermeyip borsa seansı açılınca çocuklara okuma parçası verip ders bitene kadar hatta gün bitene kadar borsadan çıkmayan öğretmende vatan haini benim gözümde yada bir daireye gittiniz diyelim belli bir sıra kural var ama birinin nüfuslu yakını gelince sizinle aynı işi yapmak için bile gelmiş olsa ayaklara kalkınması önlerin iliklenmesi onun işine öncelik verilmesi sıranızın ona verilmesi onun yine el pençe şekilde uğurlandıktan sonra o memurun size dönüp "- Eveet ne vardı senin?" demesi benim gözümde vatan hainliği için yeterli bir sebep. Yani benim yakın çevremde olmadı ama
eğer gerçekse ve aynen anlatıldığı gibi olduysa geçen senenin yaz sonlarında Antalya da yaşanan bir durum vardıpolis arkadaş resmi görevi esnasında normal yolunda giden yada gitmeyen fark etmez yani birazda rahat giyinen kadınları gbt bahanesi ile durdurup bilgilerine eriştikten sonra (ad soyad vs. gibi) sosyal medya ortamlarından tanışmaya zorlaması geri çevrilince durmadan rahatsızlık vermesi de vatan hainliği için yeterli benim için.
Yani oo o kadar da basit değil vatan hainliği diye bilirsiniz belki ama ben basit görmüyorum yukarda verdiğim tarz örnekleri ama şimdi dersi esnasında öğretmeni eşi arayabilir abi önemli bir durum olabilir ona kimse bir şey demez ki yada bahsettiğim memur benden sonra gelen yaşlı amca/teyzeyi görünce bana gelip "kardeşim yaşlı bak bu adam senin işin acil değilse onu gönderelim mi?" demesi durumu yaşana bilir buna kimse bir şey diyemez yada işte diğer örnekte ki polis asker vs olması önemli değil görevi esnasında yaa adam bakar ulan yaz aylarındayız bu kadın ne alaka mont parka giymiş hayırdır deyip durdura da bilir bir şey mi saklamış aceba vücuduna deyip durdura da bilir vs.vs. abi benim hassas noktam olunca cenem düştü

affedin kafanızı şişirdim