Yaşım 42 ve 25 yıldır çalışıyorum, şu zamana kadar devlete 600 bin TL'nin üzerinde prim ödemiş işveren.. Hala da çalışmaya devam ediyorum.
Prim günüm vs'm her şeyim doldu. Allah ömür verirse 54 yaşında emekli olacağım ya da EYT ile daha erken bir yaşta. Maaşım şu zamana kadar SGK'ya tam gösterildi ve şimdiki hesaplarıma göre de 4 bin TL civarı emekli maaşı alırım almam.
Yine de günümüz şartlarına çocuklu bir aile için iyi bir para değil gibi. Tabi bu bu günleri görüp göremeyeceğimizi Mevla bilir.
Tütün alkol kullanmıyorum bir Netflix'im var bir de Storytel'den sesli kitap dinliyorum tek lüksüm bu kendime. Bunlar da ayda 60 lira yapıyor yapmıyor. Aylık da yine 50 TL akbil param var.
Özetle dümdüz yaşadığım halde (Allaha şükür yine de) her ay ucu ucuna denk geliyoruz. Hanım da çalışıyor. Demem o ki çığ da düşse uzaylı istilası da olsa emekli maaşı büyük güvence. İnsanlar bunun hayaliyle yaşıyor.
Allah garip gurebanın iş arayanların atanamayanların yardımcısı olsun.