Bu hafta bu konusa bir video çekecek tüm gerçekleriyle herşeyi anlatacam o zaman sizin kafanızda bazı seyler daha iyi oturur hocam.
kanalınıza abone oldum videonuzu paylaştığınızda izlemek isterim.
199 birime satılan ürünü, bizde 2499 birime nasıl satılabildiğini çözüp, anlayamadıkları için kıskanıyorlar.
Lüksemburg'da asgari ücret 2.071,10 EUR bahsettiğiniz ocak 199 Euro
Türkiye'de asgari ücret 3 bin 577 lira 50 kuruşbahsettiğiniz ocak2499 tl
Hocam isterseniz alım gücü olarak bakın isterseniz birim para olarak farketmez. Her türlü standartlar daha yüksek
ANladım hocam herşey net açıkcası inanamak istemediğim için sanırım bu konuyu açtım
Türkiye'de TL değer kaybettikçe alım gücü düşüyor. Yeni yıla doğru maaş zamlarını tartışıyoruz ama 15 gün geçmeden doğalgaz, elektrik, ekmek, soğan gibi zamlar ve teknolojik ürünlerin vergileri derken yapılan zamma göre maaşlara gelen zamlar devede kulak. Sürekli böyle bir ivmeyi düşünün. Başlangıç çizgisinde atlar yarışa aynı yerden başlar ama biz yerimizde sayarken Avrupa ülkeleri tur bindirdikçe bindiriyorlar. Tabii ki alım gücünün düşmesi kazancımızla alabileceklerimizi de sınırlandırıyor. Yani Avrupa'da ve dahi Dünya'nın çoğu yerinde yaşam standartları maalesef Türkiye'ye göre çok yüksek.
Anladım hocam yani asgari ücret 10k da olsa değişen bişey olmuyacak sanırım