merhaba arkadaşlar
kripto paralarla ilgili bir kaç sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim
-kripto para hangi siteden alınmalı
-borsaya kripto para almak için gönderdiğimiz para güvende mi yoksa direk koin alıp bir yere mi aktarmalıyız
-kripto parayı nerede tutmak daha güvenlidir
-aldığımız kripto parayı anında satabilir miyiz yoksa satışa koyup alıcı çıkmasını mı bekliyoruz
teşekkürler
1-) Hocam kriptoyu hacimli borsalardan almak her zaman en iyisidir. Benim tavsiyem dünyanın en hacimli borsası ve en az komisyonu alması nedeniyle Binance firmasıdır. Ayrıca komisyonu bnb ile verirseniz %25 indirim ve borsaya
bu link üzerinden üye olursanız da ömür boyu ikimizde ekstra %10 indirim kazanırız hocam. Bu sayede her işlemde neredeyse hiç komisyon vermiyormuşsunuz gibi işlem yapabilirsiniz.
Eğer Türk borsalarında işlem yapmak isterseniz ise Paribu ve BtcTürk öneririm ama asıl tavsiyem hacimden dolayı Binancedir.
2-) Borsada kalan paranızın güvenliğini kimse garanti edemez. Ben hacimi az olan ve borsayı kapatan çok borsa gördüm. Bundan dolayı borsa seçerken dikkatli olmalısınız.
3-) Miktar az ise ve sürekli al-sat yapacaksanız kriptoyu borsada tutmak daha mantıklıdır. Ancak ben alıp unutacam yıllar sonra kullanacam derseniz offline cüzdanlar tavsiyemdir. Eğer bütçeniz varsa ledger cüzdanlar tavsiyemdir. Eğer bütçeniz yoksa ve yıllarca iyi koruyabileceğinize inanıyorsanız paper wallet tavsiyemdir. (Her kripto paper wallet desteklemeyebiliyor.)
4-) O anki fiyattan hacimli borsalarda anında satabilirsiniz. Bu yüzdsn borsa seçerken hacimli borsa çok önemli. Hacimsiz borsalarda ise volatilite fazla olduğunda genelde borsayı birkaç saatliğine kapatırlar ve siz satış yapamazsanız. Ayrıca istediğiniz fiyattan borsadan emir geçebilirsiniz ve fiyat oraya gelince otomatik satılmasını sağlayabilirsiniz.
Ekstra not: Bir kripto para alırken o kripto paranın ne olduğunu iyi araştırmalısınız. Blockchain teknolojisini, mining işlemlerini ve temel analiz öğrenmeden işlem yapayın. Ayrıca yapacağınız yatırımda tüm sermayenizi kaybedebileceğinizi asla unutmayın. Bundan dolayı gözden çıkaramayacağız miktarlar ile işlem yapmayın. Son olarak transfer ağlarına dikkat edin. Yanlış ağda yapacağınız bir işlem ile kriptonuz kayıplara karışabilir.
Yorumumda herhangi bir yatırım tavsiyesi bulunmamaktadır. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.