Merhabalar,
4 ay evvel image atılmış, üstüne 2 kere biçimlendirilen 500 GBlık HDDden 27 GBlık veri kurtardım 2 hafta önce. Kullandığım program icare recovery free. Fakat dosyaları kurtarmam 2 gün sürdü çünkü diskin biçimlendirilmesi ve her biçimlendirmede farklı bölümlere ayrılması taramayı zorlaştırdı, ve tek seferde değil, 7. taramada istediğim dosyaları bulabildim. Çünkü taramaya başlamadan evvel 20-30 adet taranılabilen bölüm vardı. Tarıyorum, her taradığım dosya bozuk çıkıyor, ve dosyalara baktıkça galiba çıkmayacak diye vazgeçişim geliyordu. Bu sebep ile bu noktada sabır çok ama çok önemli. 1 kere bir bölümü taradı isen ve çıkmadı ise muhakkak diğer bölümlere de bak, hepsini tarayana kadar vazgeçme. + doğru dosyaları bulduğun vakit 1 dosyadan 4-5 adet oluyor sonlarında _01 _02 şeklinde. Bir dosya bozuk olsa bile diğer dosya sorunsuz çıkıyor.
SSD için daha önce dosya taraması yapmadım ama HDD gibi olmadığını, SSD üzerindeki bölümlerin üzerine veri yazılır ise o veriye bir daha ulaşılamayacağına dair bir bilgi okuduğumu hatırlıyorum, yanlış da olabilir. Ama siz dosyaları sildikten hemen sonra ulaşmaya çalışıyor iseniz kurtarabilme ihtimaliniz olması lazım.
6 ay önce easeus data recovery kullandım kendi şahsi dosyalarım için, kurtardığım dosyalar hemen silinen dosyalardı ama easeus data recoverynin icare data recoveryden daha rahat olduğunu söyleyebilirim. Bu programla da bi deneyebilirsin. Free versiyonu 2 GB'a kadar kurtarıyor, 30 GB için tekniksen lisansını bir yerden bulman lazım.
Çok teşekkürler yanıtınız için tekrar tekrar tarıyacağım o zaman umarım ufak bir bölümünüde olsa kurtarabilirim.