Merhaba
Gündeme dair az biraz konuşalım istedim. Tartışmadan saygı çerçevesinde bu yorum şahsıma aittir.
Boğaziçi üniversitesin de yine gezi parkında olduğu gibi masum bir protestoyu kullanan çevreler toplumsal hareketliliğe çevirdi olayı.
Şu an kadıköy ve yurdun diğer yerlerinde polise taş sopa vs vs atılıyor.
Şimdi şahsen bende haklı buluyordum ve destekliyordum. Fakat olayın rengi değişti şu dakikadan sonra olay rektörden çıktı.
Aynı geziparkında ki ağaç olayından çıktığı gibi.
Ülkecek gençler olarak kendimizi siyasetin malzemesi yapmaktan vazgeçmemiz lazım. Siyaset adamı haklıyken haksız eder. Haklı isyanını haksız yapar.
Dünya varoluşundan bu yana insanoğlu özgür olmamıştır hep bir devlet olmuştur hep bir otorite ve kurallar olmuştur bu dünyanın kanunu değişmez.
Demokrasi denen şey ise seni yöneteni seçmektir dikkat edelim buraya seni yöneteni beni değil. Sonuç olarak yine özgür değilsin bir kurala otoriteye yasaya bağlısın.
Evet protesto haktır yapılabilir ama senin haklı davanı kullanmak isteyen biri her zaman olacaktır. Bugün gördüğümüz gibi.
Hatırlayalım lütfen:
Gezi parkından önce yine bi çalkantılı dönem vardı X partide gezi parkı olayları çıktı haklı davaları terörle ve bazı siyasi partiler tarafından sabote edildi kullanıldı.
Halk tepki olarak oy vereceği varsa bile vermedi o malum partilere sebebi yukardaki tablonun içinde alması nedeni ile ve X parti yine seçimi kazandı.
Yine aynısı oluyor yine kendinizi kendimizi siyasete kullandırıyoruz. Devlet istese 1 saatte susturur hepimizi gücü kudreti var.
Şimdi diyeceksiniz belkide Türkiye şöyle böyle. Arkadaşlar Amerika İngiltere Fransa Almanya Aklınıza neresi geliyorsa bakın geçmiş protestolara Devlet bi yere kadar ses etmez rutin bi şekilde kontrol eder.
Bir yerden sonra affetmez üzülen yine ben sen o olur Devlet yine kalır.
Uzun lafın kısası 1 hafta sonra erken seçim olsun desinler yine X parti açık ara kazanır ellerinizle altın tepside sundunuz Elinize sağlık demek istedim.
İkili polemik yapacak olan yorum yapmasın rica ediyorum. Herkesin görüşü kendine biri diğerinin dediğini alıntı yapıp ikili polemiğe çevirmesin konuyu.
Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yapınız. Bakın ben parti ismi bile vermedim. Siyasi tek bir kelime kullanmadım. Siyasetci hedef almadım.
Lütfen