Sigorta yapmadan kredi vermiyorlar ama ölürsen sigortan yoktu deyip krediyi ödemiyorlar. Ne güzel dünya..
Sorun tam olarak orda miktar düşük değil bankanında kesinlikle sigortalı krediyi önerdiği ve sigortasız olduğunda faizin yüksek olmasıydı.
Ben bu konuyu çok araştırdım. Babam vefat ettiğinde görüşmediğim kimse kalmadı ki senin durumundan ufak farklı bizim hayat sigortamız vardı ve banka inkar etmiyordu. TEk sorun babamın hastalık başlangıç tarihi ile kredi çekim tarihi. Kredi tarihi babamın hastalık tarihinden önce olduğu için bize hasta olduğunu söylemediniz diyip, ödemediler.
Bir çok tanıdık veya tanıdık olmayan avukatlarla görüştüm. Banka bu tip davaların %99unu kazanıyormuş ve masrafları üstümüze yıkıyormuş. O yüzden borcu ödeyip geçtim.
Hocam tam anlamadım, şimdi bizde şöyle bir süreç var hastalık vb. durum yok bir anda beyin kanaması 35 gün yoğun bakım ardından vefat haberi. Bu süreç de hiç bir bilgilendirme yapmadık. Bildiğiniz detaylar var ise özelden veyahutta buradan aktarırsanız çok memnun olurum.
Başınız sağolsun. Epikriz raporunu mutlaka alın çünkü o gerekli olacak. Sigortalıysa çektiği kredi bahsettıgınız gıbı sıgorta karsılayıp odenen mıktarı ıade etmekte. Yıne bahsettıgınız gıbı bankalar bu işin çakallığına çok güzel kaçmayı bilirler. Avukat ile ilerlemeye devam ediniz.
Epikriz raporunu aldım hocam 30 belki 40 sayfalık bir rapor. Bundan sonraki hiç bir aşamayı kendi başımıza yapmamaya karar verdik tamamen avukat yolu ile devam edeceğiz.
Sonucunu ve yollarını açık açık belirten aşamalardan bahseden detaylı yardımcı bir konu açacağım dava sonuçlanır sonuçlanmaz. Bu süreçte de herkesi bilgilendireceğim.