Hayırlı kazançlar hocam. 18 yaşındayım, ileri de bu işe girmek istiyorum. Birkaç sorum olacak;
1-) Bu işe birikmiş sermaye ile mi girdiniz yoksa kredi çekip, risk alıp mı girdiniz?
2-) Başlangıç olarak elektrik masrafı dahil, aylık 2000 TL gelir için, toplamda ne kadar sermaye gerekli?
3-) Mining yapmanın + ve - yönleri nelerdir?
4-) Mining yaparak kalıcı düzenli gelir sağlanabilir mi?
Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.
Ben kendimce bildikelrime cevap vereyim.
1. Kredi vs. girmek tamamen risk 2017'de olduğu gibi ethereum fiyatları birden çakılırsa elinizde patlar tabi risk almak size kalmış ben bu iş bitsede ödeyebilirim diyorsanız girilebilir. Dolar, altın, borsa gibi

her an herşey olabilir ama coinlerde daha çok çizgiler aşağı yukarı çok oynuyor.
2. RX580 kartlarda 30/32 mhs'de kazım yapılabiliyor sanırım bu hesaba göre bir RX 580 8GB Kart 70/80 dolar civarı ayda para kazandırabilir şuanki kurlarla buda ortalama 500 TL dersek 4 kart 2000 tl ayda para kazandırır kart başı 90 watt elektrik çekse 4 adet kart ayda ortlama 210 TL elektrik yakar diğer işlemci riser vs onlarla birlikte yine ortalama 250 TL'yi bulur.
3. Artıları para kazanırsınız kart sayısı fazla ise evi bile ısıtır o derece : ) 24 kart vardı 2017'de ordan biliyorum. Eksileri risk risk risk 4 bin şuan bir RX 580 kart 4 adet alsanız 16 bin TL tutacak artı eksi diğer malzemelerle 20 bini bulacak 4 kartlı bir sistem. Ara ara riserlar bozulabilir güç kaynaklarınız zarar görebilir bunların maliiyetleride olabilir.
4. Kalıcı demek zor diğer kripto paraları takip ediyorsanız %1000 bile çıkan oldu ertesi gün neredeyse aynı hızla düştü. Ethereum'da birçok kişi gelecek görüyor ülkemizde dolar kuruda yüksek olduğundan madencilik günümüzde kazançlı tabi ilk yatırım maliyetinizi çıkartmak sanırım 6/7 ayı bulacak ve etherum fiyatları bu şekilde devam ederse kazanç sağlamaya devam edebilir.
Bunları göze alarak ve işi öğrenmek için yapmak istiyorsanız önerim 2 / 3 adet ekran kartı, güç kaynağı, işlemci, anakart, ram vs. alın hatta evinizde boş bir anakart varsa ve PCİ-E yuvası 2/3 adet varsa buna uygun sistem toparlayın yapılabilirliği size uygunse devam edip 6/12 li anakart alınabilir ve sistem büyütülebilir
Sorularınızı memnuniyetle cevaplayabilirim.