Glare adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,
Ülkemizde bulunan 20 yaşında olan gençler bile şimdiden emeklilik hesabı yapıyor ve "kendini sağlama almaya" çalışıyor.
Bazen bu durum bana aşırı saçma geliyor. Ortalama yaşam süresi 77 yıl olan bir ülkede 65 yaşında emekli olup 3000 tl maaş alsan ne olucak anlamıyorum.
65 yaşına kadar gelip kenara bir birikim atamıyorsan veya ufak tefek bir yatırımın yoksa zaten hayatı çok önemsemiyorsun demektir.

Büyükler bu konuda çok şanslı. 35 yaşında emekli olan insanlar tanıyorum.
Bence bunun nedeni amaç sahibi olmamaktan kaynaklanıyor. Gençlerin büyük bir çoğunluğu muhtemelen sağlık sorunları ile uğraşacakları yaşlarda rahat edeceklerini düşünüp 15-20 sene ortalama bir parayla rahat kafa dinleriz bahanesiyle 20 sene rahat yaşamak için 40-50 yıllarını çalışarak geçiriyor. Konuya böyle bakınca o kadar da mantıklı gelmiyor aslında.

O yaşa kadar kenarda bir birikim yapmaktan çok, o yaşta neler yapmak istediğini bilmek önemli bence. Çünkü kimi insan var 65 yaşında olmasına karşın oldukça dinç ve genç ruhlu oluyor. Kimisi de 50 yaşından sonra ölme triplerine giriyor. Bunda insanların kendileri kadar içinde yaşadığımız ortam da önemli tabi ki. Emeklilik bir çok insan için sıkıntıdan kaçma kapısı gibi duruyor ve bu yüzden oldukça itibar ediliyor