Gazi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Elektrik sarfiyatı ve barındırdığınız yer hakkında bilgi verir misiniz ?

Benim bu tarz sistemlerde en çok korktuğum olay, ani voltaj değişimlerinde, elektrik gelip gitmesi durumunda cihazlarda oluşabilecek sorunlar.
Hocam kendi işletmemiz var orada evin çatısında bu mevsimlerde - derecelerde oluyor zaten hava. Yaza kadar ilerleyebilirsek inşallah ona da soğutma sistemi ile ilgili bir çözüm bulabilirim. Elektriği duvardan çektiği güce göre hesaplayabilirim. Şuan kendi işletmemizde 7-11 K arası elektrik geliyor zaten buda ortada tuzu biberi olur.
HBR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayırlı olsun, kazancınız daim olsun
Teşekkür ederim hocam.
iamoznozkn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayırlı kazançlar hocam. 18 yaşındayım, ileri de bu işe girmek istiyorum. Birkaç sorum olacak;

1-) Bu işe birikmiş sermaye ile mi girdiniz yoksa kredi çekip, risk alıp mı girdiniz?
Biraz birikmiş ve birazdan haydan gelen bir parayı koyarak girdim. Yani 2-3 ay düzenli çalışırsa sistemi satıp veya kapatsam çok bir zararım olmayacak.
2-) Başlangıç olarak elektrik masrafı dahil, aylık 2000 TL gelir için, toplamda ne kadar sermaye gerekli?
Şu anda ortalama 678 mh/s ile ben 50 dolar alıyorum hocam günlük elektrik hariç. Ortalama 1200-1300 elektrik gelir. Bunun detaylı bilgilerini youtube ve benzer kanallarda bulabilirsiniz.
3-) Mining yapmanın + ve - yönleri nelerdir?
Valla hocam rigler benden 80 KM uzakta. Bazen donabiliyor aşırı yük binebiliyor vb arızalar oluşabiliyor. Akıllı priz ile wifi bağlantısından prizlerin komple elektriğini kesiyorum. Sistem otomatik başlıyor kart görmüyor vs vs. gibi bazı sorunlarım oluyor. Ailemden biri müdahale etmek zorunda kalıyor. Bu hafta sonu gittiğimde powerdan çıkan kablolar komple yanmış soyulmuş onları kestim bantladım derken öyle sorunlar çıkabiliyor. + yönü günlük sabit bir kazancı var sabırlı olursak 2014 yılında yaptığım hatayı yapmazsam inşallah geleceği dönük bir yatırım gibi düşünüyorum.
4-) Mining yaparak kalıcı düzenli gelir sağlanabilir mi?
Yarına ne olacağı asla belli değil. Kredi borç vs ile girilmez.
Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.
shevsevko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yakinda ETH 2.0 gelecek. ne zaman gelecek belli degil ama... o zaman ne yapmayi dusunuyorsunuz.
Hoşgeldin deriz hocam Gelinceye kadar kazalım ondan sonrasını düşünürüz hiçbir fikrim yok.