Sayın Kenan hocam yazınızı okudum. Siz sonra anlamışsınızdır belki ama okuyan arkadaşlara belki yardımı dokunur. Çevremde YouTuber tanıdıklarım var. Yazdıklarınız tamamen doğru sadece şu an bir yakınım geçen yılki 1 yıllık kazancı için çağırıldı ancak hızlı ve yüklü miktarda bir kazançları olmuştu. Yani benim anladığım 50 bin üzeri 1 yılda kazanılırsa sıkıntı zaten başlıyor. Yakın zamanda bir diğer arkadaşım 5 yıllık incelemeye takıldı. Ancak en düşük gelir bu beş yıllık tanıdığımdaydı. Galiba iki kıstas var ama aslında aynı kapıya çıkıyor. 5 yılın cezası çok tutacağından kazanç düşük olsa bile incelemeye giriyor. O yüzden siz tabi daha iyi bilirsiniz ama aralıksız sürekli çok düşük kazananların beklemesi cezasız sonuçalnabilir belki ama orta seviyede kazanan kanalların 4 yıla yaklaşınca ceza yemesi çok yüksek. Bir de bu biraz tabi korkuya yol açarak insanların kayıt altına alınmasına sağlamak için ancak burada sorun şu. O cezayı yiyen arkadaşların suçu ne ki? Piyango gibi ceza bile aslında kanuni değil bence. Bu işi devlet sabit vergiye bağlamalı başka çözümü yok. Saygılar.
O şekilde değil. 2015+2016+2017+2018 yılında elde edilen
50 bin TL ve üzeri kazanç toplamı. Bir yılda kazanılan 50 bin TL mutlaka incelenir.
Yıllık 12,5 TL gibi bir rakama tekabül eder. Fakat yine de yılda 10 bin TL, 6 bin TL bile kazansanız hiç kimse vergi incelemesi yaşamayacağınızı garanti edemez.
1 Milyon kazanıp vergi incelemesi geçirmeyeni de gördüm, 4 bin TL kazanıp vergi incelemesi geçireni de gördüm.
Kenan GÜMÜŞ
Mali Müşv.
sn.kenangumus@gmail.com