Selamlar,

Durumu inceledim detaylıca, ilk defa başımıza gelen bir konu aslında basit, ama sonuçları üzücü tabiki ;

.TR uzantılı alan adları biliyorsunuz ki maksimum 5 yıllık alınabiliyor, ama örneğin bugün aldığınız bir alan adının süresi 01.02.2026 ya kadar olabiliyor, diyelim ki 1 ay sonra alan adınızı 1 yıl daha uzatmak istediniz, bunu 02.02.2022 den önce yapamıyorsunuz, çünkü alan adlarının maksimum süresi 5 yıl olarak belirlenmiş. Hiç bir alan adının toplamda 5 yılı geçemiyor.

Bahse konu alan adı 01.02.2012 kayıtlı ve 5 yıllık yenileme işlemi Ekim ayında yapılmış, nic.tr'da alan adına 5 yıldan daha uzun bir süre tanımlayamadığı için hataya düşmüş ve alan adı yenilenememiş.Bir hata oluşturmuş ama bizim bildiğimiz ve standart olarak takip etmediğimiz bir hata olduğu için önümüze düşmemiş. (Ortaya çıkabilecek hatalar için bazı durumlar oluştuğunda bize geri bildirim üreten bir sistemimiz var yenileme veya kayıtta sorun olduğunda takibini yapabilmemiz icin)

Kısaca, bizim de ilk defa başımıza geldiği için yenileme işleminin gerçekleşmediğinden haberimiz olmamış ve duruma müdahale edememişiz.

Ayrıca nic.tr içeride kredi olmasa bile alan adını yeniliyor, ödeme işlemleri muhasebesel işleri daha farklı. Yani bugün 20.000 alan adı da kayıt edebiliriz içeride kredimizin olması veya olmaması bir şeyi değiştirmiyor. Ekonomiye bağlayan arkadaşlar icin yazıyorum bunu.

Yaşanan durumdan dolayı üzgünüm, müşterimize de konuyla ilgili bilgi vereceğim, ilk önce forum konusu açıldığı için buradan yazmak istedim.

Edit : Müşterimizin domain süresi ile ilgili bildirim maili gelmedi şeklindeki beyanı da, alan adı Ekim ayında faturas oluşturulup ödemesi yapıldığından dolayı sistemdeki süresi 2026 yılına uzamış ama nic.tr tarafında yenileme olmamış, bu yüzden de sistem herhangi bir bildirim göndermemiş.