alicangunduz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
FacebookReklamci.com adından da anlaşılacağı üzere facebookda reklam vermenizi sağlayacak bir aracı ajans domaini olmaya adaydır. Facebook dava açarak benden alabilmesi için öncelikle ciddi manada günlük hitlerini kendime çekmem gerek ki Reklam sektöründe bu o rakamları bulması imkansız. Yada ciddi manada kullanıcı datası isimlerini kullanarak elde etmem gerekir , ajansın işi buda değil. Ki domaine el koymakta o kadar basit bir işlem değil

gTLD tüm alan adı uzantıları için ICANN'a detaylı bir başvuru yapılmalı ve markaya zarar verdiğim kanıtlanmalıdır.

Yani uzun lafın kısası temsilcilik açarken bile 10M 20M dert etmeyen facebook elimdeki domaini benden zorla almak için 1000₺ dahi harcamaz , harcayamaz adamların o alana yönelik bir vakti yok kâle almaz diyelim ki açıldı 1 günde de bu sonuçlanmaz uzlaşma gibi aşamaları vardır. Bu süreç içinde X Ajansı , Z Dijital gibi markanıza hit akışını transfer eder ve uzlaşmada cuzi bir miktara satma şansınızda olur tabi uzlaşmaya gidecek türde bir hit çektiyseniz direkt verirsiniz ,gelen gelir zaten sizi tatmin etmiş olacaktır.

kardeşim eksik biliyorsun... Facebook senin markan mı ki önüne reklamci koyunca ticarete dökerim diye düşünüyorsun olayı... şimdi facebook kafasına koysa alır domain'i.. facebok.com << bile adamların bir o harfi eksik sadece.. facebook.com sana göre var şimdi kaçtane özel domain'ini yazsam onları bile ilk defa duyacaksın..
iş yap ticaret yap ama benim tavsiyem ileri vakitlerde tam senin emeğin ileri derecede olur sonra anında elinden kayar gider domain anlatabildim mi ! zamanında bende google'nin bir domain'i aldım sonra bıraktım 1 sene sonra google aldım. yani ben ilerletseydim konacaklardı domain'e yani. ve ilk defa bu işin içinde değiliz. ilk defada yorum yapmıyoruz..