Merhabalar. Moodle LMS üzerinde BigBlueButton yazılımı ile canlı ders hizmeti veriyorum. Canlı dersleri mp4 oalrak kaydedip bilgisayara indirmek için github üzerinde bir docker var. Çalışma şekli şu şekilde, canlı ders başlayınca ssh üzerinden sunucuya bağlanıp github da bulunan dockerda ki komutları elle girmek gerekiyor. Böylece ssh komutunda belirlediğimiz süre kadar arka planda chorome ekran kaydı çalışmaya başlıyor ve süre bitince otomatik duruyor. Mp4 formatında sunucuya kaydediyor ekran görüntüsünü.

Benim istediğim ise şu. Github üzerinden vereceğim docker da bulunan ssh kodlarını php scrip üzerinden çalıştırabilecek bir script ihtiyacım var. Müşteri paneli olacak. Müşteri panele girecek ve canlı ders öncesi ders süresini girecek. Kendisine tanımlanmış olan sunuculardan hangisinde kayıt başlatacaksa onu listeden seçecek ve kaydı başlat butonuna basacak. Süre bitince kayıt otomatik duracak ve sunucu kaydı kendisi işleyecek. Oluşturulan kayıt müşteri panelinden yapılan ayarlama ile google drive da ki seçtiği klasöre (pleskte bulunan google drive yedeklemesindeki gibi) otomatik yükleyecek ve yükleme işlemi bitince sms ile müşteriye haber verecek ve sistemden kaydı silecek.

Eğer çok karmaşık gelirse google drive kısmını çıkarıp sadece mail ile kullanıcıya kaydın indirilmek için hazırolduğuna dair mail gönderebilir sistem. Müşteri kendi paneline girince hazır kayıtları görür ve indir linkine tıklayarak bilgisayarına indirir. Aynı şekilde orada birde sil linki olur. Ona tıklayınca da bu kayıt sunucudan silinmiş olur.

Bu şekilde bir script yaptırmak istiyorum. Yardımcı olabilecek ardaşlardan geri dönüş bekliyorum. Ve uçuk kaçık rakamlar verecek arkadaşlar lütfen yazıp kendilerini de yormasınlar beni de. Teşekkür ediyorum. Herkese hayırlı bol kazançlar.