biooody adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
29 gün önce kurduğum bir mizah (meme) sayfam var. Sayfayı büyütmek için şöyle bir yol(tıklayıp konu hakkında okuduğum ingilizce yazıya gidebilirsiniz) denedim:
  • Sayfayı açar açmaz kalabalık göstermek için 30-35 adet gönderi paylaştım.
  • Çekilişle 5k takipçi aldım.
  • Takip Et - Takipten Çık yöntemi ile her gün günde 70-85 arası kişiyi takip ettim
  • Ara ara ufak çaplı mizah/meme konseptli sayfalarda story ve via gönderi paylaşımı aldım (tanesi 15-30 lira civarı)
  • Her gün düzenli paylaşım yaptım, günde maksimum 3, genelde 2, nadiren 1 gönderi paylaştım, hiçbir gün bunu aksatmadım, gönderilerin hepsinin özgün ve kaliteli olmasına dikkat ettim.
Ancak benimle neredeyse aynı konseptte paylaşım yapan ve benim sayfamdan 10 gün önce kurulan bir sayfa 1,5 haftadır deli gibi keşfete düşerken benim keşfetten aldığım erişim maksimum 100 kişi.
Aynı zamanda keşfetin neye göre çalıştığını kavrayamadım. Örneğin paylaştığım bir post 1 saat içerisinde 80 beğeniye ulaşıyor ancak keşfetten sadece 3 kişiye gösteriliyor. Ertesi gün paylaştığım bir postu
1 saat içerisinde sadece 30 kişi beğeniyor, Instagram tutup gönderiyi keşfete salıyor ve 100 kişiye gösteriyor keşfetten. İsteyenlere sayfanın linkini özelden gönderebilirim. Neyi yanlış yapıyorum tam olarak
anlayamadım. Acaba çekilişle takipçi aldım diye mi böyle oluyor diye de düşündüm. Bir önerisi olan var mıdır? Çok memnun olurum gerçekten.

Sayfanın son 3 gönderi istatistikleri:

Bu kadar gereksiz masrafa ve emeğe gerek yoktu, bizden ya da güvenilir başka bir arkadaştan, keşfet paketi alsaydınız keşke,