Kişisel görüşüm ve stratejim 100k TL hemen hemen 13,7k sabit coin yani tether yapar, bu 137 Lot yapar, yıllık %7 faiz oranı ile 90 günlük vade binance kilitli birikim ile yaklaşık 237 dolar para yapar 90 gün sonunda, 1 yıl sonunda da yaklaşık 950 Dolar yapar. Zaten 1 yıl geçtikten sonra TL Dolar karşısında %50 erimiş olur, TL bazında hesap yaparsak 100k tl 1 yılın sonunda 150k tl + 950 dolar olarak geri döner eğer tl dolar kur tahmini tutarsa, 950 dolar ise risksiz temiz kazanç. Göze az gelebilir ama TL ye güvenmeyenlere göre o iş öyle olmuyor
Tabi ki yatırım tavsiyesi değildir, ben altına hiçbir şekilde güvenmediğim ve sevmediğim için o ihtimali asla düşünmediğimden alternatif üretiyorum. 7 yıl önce de 1900 dolarları görmüştü o zaman alanlar şimdi dolar bazında hala zarardalar. 2.070 doları görmüştü şimdi 1850 dolar bile değil, bence altın hiçbir şekilde güvenli liman bile değil. Evet dolar almak TL enflasyonundan koruyor ama dolar'ın kendi enflasyonu da var. İlk cümlemde söylediğimde zaten dolar'ın %2 kadar olan yıllık enflasyonunu %7 ile kar realizasyonuna çevirmekti. TL olarak mevduat'a koysam atıyorum bugün 50k dolar alınacak para yılın sonunda 30k dolar alınacak hale gelebilir, dolar olarak durması çok daha hayırlıdır. Ne demiş Özgür Demirtaş hoca? Yüksek enflasyonu olan para kumbaraya atılmaz..