Öncelikle şunu izah edelim, dünya genelinde özellikle yurt dışı seo ajansları etkili bir içeriğin min. 2000+ olması gerektiğini söylüyor. Peki, R10'da konuya nasıl cevap verilir? adlı bir soruya ben veya biz nasıl 2000 kelimelik metin yazabiliriz, muhakkak saçma bir içerik olur. Burada benim anladığım ise şudur ve sizlere örnekli anlatacağım;
Nikah hediyeliği benim e ticaret alanım da oldukça aranan bir kelime ama bunda benim kategorim veya her hangi bir makalem çıkmıyor. Bir ürünüm çıkıyor ve bu ürün başlığında Nikah hediyeliği geçiyor. Burada etken ürün başlığı mı? %30 evet. Ama makale ise 150 kelime falan. Burada arama motorlarına ben şunu söyledim. Arkadaş bu bir ürün ve ürünün makale açıklaması da bellidir. Bunu da json veya schema kodlaması ile yapıyoruz. Yani arama motorlarına sitenin yapısından bahsediyoruz. Bunlar her ne kadar robotta olsa belli başlı kodlarla site içeriğini anlıyorlar ve az çok da buna göre muamele ediyorlar. Bu yüzden sizde makalenizi girerken özellikle rank math seo var ise schema kısmından farklı bir schema seçebilirsiniz. Bu konunuza göre, hizmet, ürün veya soru cevap faktörü olabilir. Bu en azından kısa makale faktörünü engellemiş olur.
Bu benim şahsi görüşümdür, herhangi bir deneme yanılma yapılmamıştır.