Yurt dışı varlık barışından Türkiyede vergi mükellefi olup olmadığına bakılmaksızın yerli ve yabancı gerçek ve tüzel kişilerin tamamı yararlanabiliyor. Buna karşılık, yurt içi varlık barışından sadece vergi mükellefi olan gerçek veya tüzel kişiler yararlanıyor. Bu durum ise, varlık barışı uygulamasının başarısını olumsuz yönde etkiliyor. Yapılacak değişiklikle, vergi mükellefi olmayanların da yurtiçi varlık barışından yararlanmaları sağlanmalı.
https://www.dunya.com/kose-yazisi/ye...ik-sart/486055
yurtiçi varlıklar için mükellef olmadan beyan verilemiyormuş maalesef hocam galiba siz mükellefler için verebilir dediniz
Sorunuzun başını kaçırmışım kusura bakmayın, evet vergi mükellefiyeti olanlar yararlanabiliyor maalesef , fakat bu kıstasın değiştirilmesi için girişimler var . Eğer değişiklik olursa bilgilendirme yaparız tekrar.