Kendimi tanıdıgımdan beri rap dinlerim, öyle ki rap şirketlerinin youtube kanallarına yüklenen bilinmeyen sanatcıların şarkılarını bile acıp dinleyen biriyimdir. Amac destek ve daha da cok bilmedigim şeyleri dinlemek, Cok zevkli oluyor öneririm..
Şimdi...
Tepki (Kerem abi) ile bir anımı anlatayım size, yaptığı müziğin haricinde de nasıl değerli bir insan olduğunu anlayın. Sene 2008, Yer Taksim; ilk defa görmüştüm Kerem abiyi. İnsanların bol giydiği zaman polis tarafından çevrilip gerçekten toplumun dışladığı zamanlardı. 16 yaşında, liseye yeni başlamıştım ve Küçükçekmece gruplarından olan İhtilal'in (Kaplan, Garez, Hayki) evdeki stüdyolarında iki kayıt almıştık. Kaplan'a (Orhan abi) selam olsun buradan. Taksim'de bir parti olacaktı ve bizi ön grup olarak yazdırmışlardı. Parti dediğime aldanmayın şimdi ki partiler gibi değil, ufak bir sahnesi olan publarda öğlen vakti yapılırdı o zamanlar en fazla 100 kişinin girebildiği. Alınan düşük ücretlerde Taksim meydandaki Burger King'de biterdi. Çok güzel günlerdi, tüm MC'ler masaları birleştirir belki 30 kişi topluca sohbet edilir, yemek yenirdi. Öyle bir parti çıkışıydı, kısa saçlı adamın biri hip-hop tarihini anlatıp üstüne yetmezmiş gibi ingilizce kült olmuş şarkıları acapella yapıyordu örnek olarak vermek için. Evet o adamın Tepki olduğunu o gün öğrenmiştim ve inanılmazdı bir andı benim için. Sene 2019, Yer Halkalı; 27 yaşındayım, hastenede sekreter olarak çalışıyorum. Yemek molası dönüşünde asansör de denk geldik, o an'a kadar bir kere sadece 2008 yılında gördüğüm ama yıllardan beri keyifle dinlediğim, geçen yıllarda saçları dökülmüş ama dövmeleri artmış olan Kerem abim karşımdaydı. Selam verip kendimi tanıttım, hayranlığımı dile getirdim. Yardım etmek istediğimi söyledim, ufak tefek bir kaç işi kalmıştı zaten bir 10 dakika da hallettik. Sonrasında teşekkür edip gideceğini düşünerken, o beni kahve içmeye davet etti. Hastanenin terasında belki iki saate yakın sohbet ettik geçmişten günümüze yine yaptığımız hip-hop sohbetiydi, geçmişte ki anılardı. Sonrasında aynı nezaket ve samimiyetle telefon numaralarımızı alıp vedalaştık. Daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum, samimiyeti tartışılmazdı, iki saatlik sohbetimizde tek bir küfürlü kelimesi olmaması inanılmazdı, sigara kullanmıyor, hip-hop kültürünü sular seller gibi ezbere biliyordu. Yani bugün rapi bıraksa, hiç bir bağı kalmasa dahi herkesin ömrümün sonuna kadar dost edinmek isteyeceği biri. Allah yolunu daima açık etsin, inşallah.