Burada anlattıklarım olumsuz durumlardır . Bir kaç arkadaş edindim ve kişilikleri de hakikaten süper onlar haricinde yaşadıklarımı anlatmak istiyorum .
Öncellikle kendimden bahsedeyim orta yaşlarında biriyim ileri düzey android bilgim , orta seviye php ve unity (c#) bilgim mevcuttur .
1-) Konu baltalama : Söz uygulaması yapıyordum üniversite yıllarımdan beri ve mevcut olan uygulamarımı da bazılarını sattım . Bu konuda tecrübeliyim ve R10 da satayım dedim . Çünkü pişman olacağını düşünmüyordum alan kişinin
-İçine mini oyun ekleyerek , hiç bir şekilde sunucu falan eklemeden konuyu açtım . Fiyatı da çok uygun yaptım . İlk gelen konu baltalama kendisi de uygulama yapan bir arkadaş .
" Uygulama mantığın güzel ama bana sorarsan şu tema şu arayüzle ile kimse almaz ." >> Sen bunu yazdıktan sonra almak isteyen de almaz zaten . Aradan 6 saat sonra konuyu baltalıyo diye şikayet varmış ettim sağolsun adamın yorumunu sildiler . Neden sonra ama konu ana sayfaya bi daha hiç gelmedi . Bakan baktı . Ve adam bana satış yaptırtmadı Helal olsun (Bu arada eklemek isterim ki gece teması üzerine yapmıştım . Ve kullanışlı idi . Diğer söz uygulamarına göre harika bi temaydı. İçinde oyun vardı lan bi de )
Bir kaç tane daha anlatmak isterdim lakin onlar konu baltalamaktan silinmediği için anlatamıyorum .
2-)Yardım isteyip , Uygulama yaptırmak isteyip , Bilgi almak isteyip cevap vermeyenler : Burada yaşadığım en büyük sorun benim için bu sanırım muhtemelen bunun için iyi bir insandım . Adam bir uygulama yaptırmak istiyor ve bilgi almak istiyor doğal hakkı tabi
10 dakika mı ayırıp bildiğim herşeyi anlatıyorum bunu böyle yaparsan daha iyi olur sunucu yerine firebase kullan tarzı yazıyorum da yazıyorum . Ya da ne bileyim sunucu kullan daha uyguna gelir falan filan iç detayına giriyorum uygulamanın . Yarım sayfa mesajı atıyorum ve görüldü atıyor. .d Lan zalım insan bi teşekkür eder be ya da bir soru soruyor onu da cevaplıyorum yine görüldü atıyor .d Çok aşırı ağrıma gidiyor bu durum . Bu olay başıma çok geldi . Arkadaşlar birinden bilgi alıyorsanız lütfen teşekkür edin birşey kaybetmezsiniz .d
Biri daha vardı quiz uygulaması yaptırmak istiyordu ve örnek uygulama istedi bende bir tane benzer attım ona resimli quiz ama daha çok konu anlatımidi . Gördü uygulamayı çok kalitesiz dedi ve gitti .Quiz uygulaması basit uygulamalardır yani hiç uğraşmadım resimli yaptım sadece .
Kalitesiz dediği uygulamamın içeriği 180 tane resim bulunmakta belirli sıkıştırma algoritması ile internetsiz de kullanılarak (yani sunucu yok) çalışır ve uygulama boyutu 4.7 mb .d Ben bunu adama anlatsam ne yazar anlatmasam ne yazar .d Kalitesiz demiş bir kere bu da zoruma giden bir konu idi .Peki dedim adama sadece .
3-)Kategoriyi baltalayan kişiler : Bir arkadaş aynı uygulamayı tam 12 defa ayrı ayrı konusunu açarak satmaya çalıştı .5 gün önce falan oluyordu Her gün aynı konuyu farklı farklı açıyordu . Yok aylık 30 lira kazandırıyormuş 5000 tl ye satıyordu . Sonra 3000 e düşürdü .
Kategori moderatörünü tanımıyorum . Tanımak istedim bulamadım .Konu şikayet olayı var ama 10 dan fazla konusu var hepsini mi şikayet edecem ayıp bi de kendime yakıştıramadım . Bu konuda hoşuma gitmemişti. Her halde normal sanırım başlık değiştire değiştire yapabiliyorsun diye düşündüm .
4-)Kişilik olarak bazı uygulamaları yapmıyorum ve gelen tepkiler : Arkadaşlar iddaa ve ödüllü bilgi yarışması özellikle iddaa türü uygulamalar yapmıyorum . Milleti kandırıp para kazanma peşinde . Üniversite yıllarında bi model çıkartıp veri setlerimi hazırlayıp (yapay zeka) verilere öğretiyorduk ona rağmen sistemin başarı oranı %52 idi . Sana kupon verecez diye işte uygulama içi satın alma kolay yoldan para kazanma ile milleti kandırmak , kişisel olarak vicdanen yapmıyorum. İsteyen kişilere bu durumu anlatıyorum . Yapamıyorsan yapamıyorum de uzatma gibi cevaplar geliyordu . Ha hırsızlık yapmışsın ha gidip iddaa uygulaması yapıp play store koymuşun hiç bir farkı yok gözümde.

Önerilerim kendimce :
- Halkın kandırılmaması için forumda iddaa uygulamaları yasaklansın .
-Konu baltalayan kişiye ceza sistemi gelsin .
-Kategori moderatörlerini tanımak istiyoruz kategori alanında isimleri olsun ya da yardım diye bi textbox olsun ya da form tarzı dolduralım müsait olunca onlar bize ulaşsın.

Kendimi de düzeltme kararı aldım çok fazla iyi biri olmayacağım . Bilgi vermeyeceğim soran olursa fiyat bu zaman bu . Profili iyiyse onlara ayrımcılık yapacam .d

Okuduğunuz için teşekkür ederim .Biraz boş yaptım ama içimde kalacağına yazmak güzel oldu . İyi forumlar . Hayırlı satışlar .