iosayin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
belçika, hollanda ve almanya harici diğer ülkelerde ücretli. ha otobanı geçtim yol ücreti olan ülkeler var, en güzel örneği bulgaristan, köy yolundan dahi para alıyorlar. Vinyet pulu alıyorsun haftalık, aylık, yıllık vs. yani geçmesen de para ödüyorsun

bir şeyleri güzellemiyorum lakin zorunlu değilsin, e-5 üzerinden ücretsiz gidebilirsin.

şunu unutma, devlet ne kadar büyürse sen o kadar küçülürsün.
Bilmediğimden birkaç soru sormak istiyorum.

1) Oralarda şimdiye kadar parasını 500 defa çıkarmış yolların ücretsiz olmasını zatne hayal bile etmiyorum da her sene astronomik zamları oluyor mu?
2) Yapılan yollar yap işlet devret modeli bazı sabit firmalara verilip sonra da devlet bankalarından kredi kullandırılarak ceplerinden tek kuruş çıkmadan yolu yapabiliyorlar mı?
3) Ya da oralarda geçiş garantisi diye bir sistem ile yoldan geçsen de geçmesen de devlet kasasından tüm paranın farkı ödeniyor mu? Geçiş garantisi verdiler diyelim o yoldan imkansız geçemeyecek kadar araç garantisi veriliyor mu misal 10.000 arabanın zor geçtiği yere 50.000 garanti vermek gibi.

Bir de E-5 demişsiniz de E-5 çoğu zaman daha pahalıya geliyor öyle yerlerde ani hız düşüşleri oluyor ki imkanı yok tabela değişimine bir önceki hızdan inme şansın yok. Bunun ışığı beklemesi vs derken yolda geçen sürenin fazlalığını hiç katmıyorum bile. Sorsan yol yapıldı