betulkisa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benzer bir durum benim başımada gelmişti. İş yapmıştım üstüne paramı vermemişti birde küfürler tehditler etmişti. Daha evvel para aldığım ve çalıştığım için güvendim yoksa ödemesiz çalışma yapmıyorum tabi buda bir ders olmuş oldu bana Bende ifade verdim kayıtları gösterdim vs davalara çağırdılar gelmedi ilk başlarda sonra artık polis ile getirilme durumuna gelince geldi adam, adam dediğimde genç bir çocuk 20 li yaşlarda. Neyse bu böyle uzadı gitti yaklaşık 1-2 yıl sürdü 2-6 ay ara ile davalar oldu git gel git gel bıktım bezdim Şabanın filmi gibi olduk.
Neyse sonra Hakim hanım bilmem kaç gün hapis verdi hemen ardındanda onu para cezasına çevirdi zaten ortalama 2-3 bin tl bir ceza yapıyordu bundan 2-3 yıl evvel.
Karşılığımı elbette hayır ama yinede peşine düşmek gerekiyor kesinlikle hakkınızı arayın.
Bu arada ben parayı yine alamadım tabi
Ben direkt olarak savcılığa gitmiştim polise gitmedim. WP kayıtlarını katip inceledi resmi delile çevirdi.
Suç sübuta erdiğinden, ceza mahkemesinin kararını delil göstererek kişiye ekstra alacak davası açabilirsiniz veya icra takibi, küfür ettiği için manevi tazminat talebinde de bulunabilirsiniz. Ceza yargılaması sonucunda kesilen adli para cezası devlet hazinesine aittir. O karara göre keşke bir de üzerine hukuk davası açsaydınız.