RidvanDemirhan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
User tablosunda arkaşın dediği gibi bir alan yap ardından ödeme olduğu zaman onu 1 ile güncelle, giriş sonrası user bilgileri çek ve kontrol yap, eğer değer 1 ise bir session oluştur ilgili sayfada bu session kontrolünü yaptır, eğer session yoksa satın alama sayfasına yönlendirsin.
Ödeme olduğu zaman onu 1 ile güncelle diyorsunuz ya. İşte o ödeme olduğu zaman veritabanına haberi nasıl gidecek onu anlamaya çalışıyorum.
Sonuçta, Admin panel ile veritabanından içerik değiştirme işlemini örnek alırsak, orada bir if isset() yapısı var bilgi geldi mi gelmedi mi kontrol ediyor. Veya en basitinden bir butona tıklayınca bir fonksiyon çalışacaksa bile belirtiyoruz eğer bu tıklarsan şu fonksiyon çalışsın diye öyle değil mi ?
Kısacası gelen etki işleme göre bir tepki yaratması için bu komutları yazıyoruz.
Tepki işlem ilerisatis_yetki verininin değerini false yerine true yapacak veya 0'ı 1 le değiştircek ancak bu etkiyi nerden alıcak onu soruyorum.
Yukarıda da dediğim gibi,
türkçesi şu olan :

" - Ödeme var mı ?
Varsa;
1- Ödeme yapan kullanıcının ID 'si ne ?
2- ID Tespit edildi.
3- ID = #0192
4- User tablosu ID #0192 'ye git
5- ilerisatis_yetki değerini bul, değerini 1 yap.
6- ilerisatis.php ye bir Session oluştur.
7- Kullanıcı ID, yetki kontrolü yap.
8- User tablosu ID = #0192 kullanıcının yetkisi varsa sayfayı görüntüle.
9- Yoksa ödeme yapma ekranına at. "

Sistem bu şekilde çalışacak ya, bana sadece 1 ve 2. adımın nasıl yapılacağının cevabı lazım, diğer adımları hallederim.
PayTR panelinden mi yapılıyor yoksa php dosyalarına mı yazacağım.
Araştırıyorum da bi yandan ancak bulamadım hala nasıl yapacağımı. Nereden araştırmaya devam etmem gerektiğinden de emin değilim.
Bu sektörde çok yeni ve acemiyim, bir miktar çalıştıktan sonra web alanını bırakmıştım. Bu site işini de bir tanıdığımın isteği üzerine yapıyorum, bilgimin yettiği kadar, küçük çaplı bir iş. Ve bu iş bittikten sonra da web çalışmalarına e devam etmeyeceğim.
O yüzden mümkünse sizlerden daha detaylı açıklama bekliyorum. İlgilenmek isterseniz tabii size kalmış.
Teşekkürler