Tamam. Banlanmaya niyetim yok, sizinle tartışmaya girerek amacınızın gerçekleşmesine katkıda bulunmak istemiyorum. (Gerçi yazmam da bir hata ama işte insan kendine engel olamıyor.)
Yalnız size 'Arapça bilmiyorsunuz' demedim, siz üzerinize alındınız. Genel olarak 'Arapça bilmeyen insanlar' diye bahsettim çünkü forumda din ile ilgili tartışma konusu artmaya başladı. Yazdığım ilk cümlede de zaten buna işaret ettim. Ayrıca dinin Arapça'dan ibaret olduğu şeklinde bir düşüncem yok, o sizin ithamınız. Gerçi asıl mesele şu, din sizin, benim veya bir başkasının düşüncesine göre şekil alan bir şey değil. O yüzden sizin veya başka birinin önüen bir meal açıp 'ya arkadaşlar bakın şurada şöyle diyor ama aslında bu böyle, herkes yanlış biliyor hadi benim sayemde hidâyete erdiniz' demesinin hiçbir anlamı yoktur. Neyse sonuç olarak, isteyen istediğine inanır. Son mesajımdır.
ben sana bildiğim şeyleri söylerim ve ben google'de ayet aratıp söyle diyor demem kuranı kerimi bir orman gibi düşün sen o ormandan bir ağaç alıp çöle koyarsan bir anlamı olmaz o ormanı tamamen bilmen lazım anlaman lazım ki bir anlamı olsun allah tabi ki en iyi bilendir.