Konuyu dün okudum, yorum yapacaktım ama bir işim çıktığı için sonra dönüp bakarım diye geçtim gittim. Bunlar klavye delikanlısı, şu Sen benim kim olduğumu biliyon mu olm? Ben falancanın yeğeniyim. tarzında konuşan kendi başına bir statü, sıfat ve adamlık niteliği elde edememiş, ekranın arkasına sığınıp elindeki akıllı telefona veya bastığı klavyeden çıkan tuş seslerine güvenen asalak insanlar.
Pek alakası yok ama zamanında böyle biri vardı klavye arkasından ana bacı yapıyordu. Hatta kız arkadaşıma kadar fantastik küfürler etti. O zamanlar atanmadan önceki dönemlerim, bir de daha deli zamanlarım. Gençlik diyelim

Bilgisayarına girdim, oradan bir şekilde adresini buldum. MSN vardı o zamanlar, dedim aslan parçası seni buldum çık bakalım evin önüne. Anında geri vites geldi

Abi bende bipolar bozukluk var, istem dışı söyledim o küfürleri çok özür dilerim. vs. baktım yalvarıyor. Ciğeri beş para etmez, uğraşsan değmez. Benim de bilgisayarına erişerek suça girmişliğim var, salladım.
Annem uzlaştırmacı olduğu için de çok denk geliyorum. Vatandaş siyasi birine sosyal medyadan yardırıyor, bordo klavyeli maşallah. Sonra adam avukatı aracılığıyla savcılıktan toplu suç duyurusunda bulununca; abla şöyle, abla böyle, ben ettim o etmesin diye uzlaştırmacıya yalvarıyor. Belli miktar para + özür metni, temiz iş.
Yani böylelerine dünyanın sanal dünyadan ibaret olmadığını, kaç bucak olduğunu, kimsenin şerefini ve namusunu yolda bulmadığını, kimseyi aleni bir şekilde tehdit edemeyeceğini göstermek gerek.
@ScriptEvin; geçmiş olsun, doğru olanı yapmışsın ve umarım hak ettiklerini bulurlar bunlar.