Bir ara vergiden kaçınmak adına abd adsense kullanayım dedim, bu seferde abd vergi yasaları gereği kazancımdan %40 kadar kesildi. Anlayacağınız diğer ülkeler adsense'yi direkt olarak vergiye tabi tutuyor, prosedürler ve ne yapacağınızı bilmezseniz yağmurdan kaçarken doluya tutulursunuz benim gibi. En temizi ülkemizde home office tarzı bir işletme ile vergiye tabi olmak
yılda topluca çekince bir muafiyetten faydalanılıyordu sanırım. Bir muhasebeciyle konuşmak en iyisi ama özünde düzgünce vergini vermek en doğrusu olacaktır. Takipteyim.
Vergiden neden kaçıyorsun?
Vergini ödemiyorsan, devletten de birşey bekleme!...
aslında vergiden kaçtığım yok da. şirket açmam mümkün değil.
hocam vergiyi adsenseden giren parana bakmıyor banka hesabına giren parana bakıyor istediğin adsensi kullan o para banka hesabına girerse dava yersin
işte odevlete gidip şu kadar kazanıyorum neyse vergisi al diyorum. o ise eşşeği şeyinden yediyor
konuda detaylı olarak belirttim hocam yabancı adsense alınca ben vergi ödemeyecegim benim gelirim dolar gibi bir durum söz konusu olmuyor, googleplay üzerinden yabancı ülkelerden gelir elde ediyorsunuzdur örnegin onun vergisini google zaten kesiyor fakat sizin hesaba yatan paranın yine gelir vergisi olarak vergi durumu söz konusu oluyor
peki çözümü nedir? şirket açamıyoruz diye bu işleri bırakalım mı?
Yurt içine soktuğunuz her paradan ileride vergi istenebilir vergi vermemek istiyorsanız yabancı bir ülkede paranızı (Muhtemelen o ülkede de incelemeye takılacaksınız

) biriktirin daha sonra yine yanınızda getirirkende belli bir sınırı var o sınır kadar paranızı alın cebinize koyun gelin. E tabi uçak biletleri pasaport vs vs vergiden çok tutacaksa hiç heyecan yaşamaya gerek yok verginizi verin paranız ayağınıza kadar gelsin
beğensin de o müfettişler buna bi çare bulsun . giren paradan neyse otomatik mi kesecek biz mii göndereceğiz napacaksak yapalım. illa şirket kur defter aç kürek tut falan demesinler
Aklıma şöyle birşey geldi mesela adsenseden hesabımıza paramı geldi internet şubede bir tuş olacak ona tıklayınca hemen o paranın bir kısmını gelir vergisi olarak devlete ödese iyi olurdu
şirket açabilsem zaten açacağımda açamıyorum

ek olarak bu payoneer e nasıl para atacağım hesap bilgilerimi nasıl görüntüleyebilirim ?
Parayı bi şekilde btcyi çevirip türk borsalarından hesaba çekebilmek mantıklı olan gibi duruyor eğer yarın bi gün sorarlarsa btc paramı çektim deme şansı olur sonuçta şuan btc için bi vergi vs söz konusu değil ama kesin çözümün otomatik olarak hesaplardan vergi kesilmesi nasıl vadeli mevduat hesaplardan otomatik stopaj vergisi alınıyor bankalarda oluşturalacak gelir hesaplarından bu şekilde otomatik kesinti yapılabilir böylece vergiden kaçınmak imkansız olur. İnsanları şirket açmaya zorlamak çok mantıksız bu şekilde korkutmaya devam ederlerse yurtdışından kimse parasını transfer etmez korkudan
ben açıkcası cimere bile yazmaya çekiniyorum hesabım incelenir falan diye
Devlet Payoneerden yarın öbürgün Türkiye'den üye olan kişilerin dökümlerini isteyebilir.
Tc kimlikle üye oluyoruz sonuçta, 1 tıkla tüm dökümler devlete geçer.
5 yıl geriye dönük inceleme başlayabilir.
Yüksek kazancı olanlar Kıbrısı tercih edebilir. Şirket nasıl açılır bilgim yok, forumda vardı.
Az kazancı olanda vergi açabilir, gider gösterebilir her şeyi.
Artık 10 kazansak 3-4 devlete ödicez, çaresi yok gibi.
Payoner kullanmak şimdilik eyv ama ilerde sorun olabilir. Göze alan kullanır.
Benim anlamadığım benim adsende sitem ortalama 400-450 tl bırakıyor daha üstünede uzunca zamandır çıkmıyor benim yaptığım sektör ve ilgi alakama göre en maksimum 1000 tl ye çıktım diyelim vergisini vermeye hazırım hatta %40 %50 sini alsın ama şirketle muhasebeciyle uğraşmak niye basit bir blog sitesi için onu anlamıyorum.Benim zaten normal bir işim var şirket vs uğraşmak istemiyorum yarısını kessin hesaba yatınca mesela 4700 tl para oldu adsendede sırf bu muhabbetten dolayı çekmiyorum beklesin orda 10000 limit koydum
189 u arayınca gerekli bilgiyi alabilir miyiz acaba?
Bende 4120 TL 2020 için %15 vergi ödemek istiyorum lakin forumda Bir kişi şirket olmadığı için fatura kesilerek vergi ödeyemezsin diyor maliye interaktif vergi dairesi bak diyor orda da bişi anlamadım
Gelir vergisi ödücem. Lakin işi bilen yok
Vergi kaçırmak derdinde değilim İlk defa Pinterest tutdu onunda vergisi öderim de işi zorlaşıyor