Yani tercih sırasının hiç bir önemi yok mu demek oluyor hocam? Atama algoritması nasıl işliyor hem merak etmisimdir. Tercih yapılan yeri merkeze alıp, orayı tercih eden herkesin puanından en yüksek olanı mi seçiyorlar demek oluyor bu?
Kılavuzlarda bunun açıklaması olur diye düşünüyordum ama bulamadım, paylaşılmıyor galiba
Örneğin a kurumunu siz ve ben tercih listeme yazdık. Bizim haricimizde de 10 kişi daha a kurumunu listesine eklemiş. A kurumu sizin listenizde 9. sırada ancak bizi listemizde (10 kişi ile birlikte )1. sırada. Ancak sizin puanınız 71,8 bizim puanlarımız ise 71,7. Bu durumda a kurumu listenizde kaçıncı sırada olursa olsun yahut listenizde olmayıp, 41. tercihi yani listemde olmayan kurumlara da atanmak istiyorum seçeneceğini seçmeniz durumunda sizin atamanız gerçekleşir.
Sıralama boştur diyen arkadaşlar için şunu da belirtmek isterim. Benim puanım örnek veriyorum gaziantep ortaokuluna da balıkesir ilkokuluna da yetiyor diyelim( o kurumları yazanlar arasında). Ben hangi kurumu tercih listemde öne yazarsam atamam o kuruma gerçekleşir. Sıralamanın bu şekilde bir esprisi var.