İslam alimleri dediğiniz sözler köşkü vs ise onların hepsi sahte islamcı en azından ben kendim kuranı kerimden araştırıp bilgiler bakıyorum kimseden öğrnemiyorum
Bunların zaten İslam alimligini bırak İslam'la alakası var mı allah bilir. İslâm aliminden kastım müctehid. Günümüzde itibarlı pek alim bilmeyip görmesek de mezhep imamları gibi düşünebilirsiniz (İmam Şafii). Ben forum adına cevap verdim, kimse bu konuda fetva veremez çünkü. Kuran'da sadece 'örtmek' manası taşıyor olsa bile bir çok ayet zaten genelde açıklama ister. Yine İmanın şartlarına bakacak olursak peygambere iman etmek gerekiyor.
Sünnetlerin kaynakları hadisler bize bu konuda yardımcı oluyor.
Müctehid sadece Kur'an'a değil, önce Kur'an'a sonra Hadise bakıyor. Konuya pek araştırıp gelmediğim için örnek veremem ancak bu başörtüsü bu yüzyılda çıkmış bir şey değil.
Günümüze kadar gelen âlimler elbet yorumlamistir.
Her ne olursa olsun zaten günümüzde bu konuyu ele alan bir kurum var, diyanet işleri Başkanlığı'nın komisyonları bu tür konuları inceleyerek ve araştırarak yanıtlar. Demek istediğim Kur'an da nisa süresinde örtmek kelimesine yoğunlaşacaksak bile hadislerden yardim alabiliriz, misal namaz kılmamız istenmiş ancak nasıl olacağı Kuran'da değil yalnızca sünnetle belirtiliyor.
Mealler anlamı pekiştirmek için biraz daha ayrıntılı verilebiliyor bu nedenle oluşan bir tartışma.
https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/...1-ayet-tefsiri
Tefsirleri okuyarak daha iyi anlarsınız. Yani Kuran'da evet çoğu zaman açık ve ayrıntılı olmayabiliyor ve bu zamanlarda onlarca sahih hadisten yararlanılarak ne anlama geldiği, ne zaman indiği ne amaçla indiği vs. daha iyi anlaşılıyor.
Tefsirin tamamında farklı hadisler yorumlanmış sanırım soruları yanıtlayacak kadar açıklayıcıdır. Değilse de yakınınızda ki bir İmam'a veya müftülüğe sorabilirsiniz, en doğru bilgiyi oradan alırsınız.