Konu temelde siyasi olduğu için, siyasete girmeden cevap vermek, olumlu veya olumsuz eleştiri yapmak mümkün değil. O yüzden bu tarz konular da yersiz oluyor.
Ya açmamak lazım, açılıyorsa da cevap verebilmek lazım. Konu açmak yasak değil ama cevap vermek problem. Anlamsız bir durum.
konunun açılma sebebinin temeli bu tarz şeylerin " sıradan olaylar " mış gibi algılanıp unutturulmamasını, sürekli hatırlatılması ve sorgulanması gerektiği bilincini sağlamak. unutmayalım, soralım, sorgulayalım, aklımızda hep yer alsın, aklımıza kazınsın bu olaylar. kazınsın ki sen başkasına sor, o başkasına, diğeri başkasına. kaybolup gitmesin bu paralar unutularak. giden para senin paran, benim param. bizlerin parası, bu vatanın parası. o yüzden kimseye hakaret şu bu etmedikçe bu tarz konuların sorun yaratacağını sanmıyorum. kendi paramızın hesabını soramıyorsak niye yaşıyoruz. elbette soracağız bu para nereye kayboldu diye. mesele zihinlerin uyumamasını sağlamak. keşke bu konu sadece burada değil her gün twitter da, ekşide ve diğer mecralarda gündem olsa ve hiç bi zaman unutturulmasa. 1 trilyon tl. yazıktır.