cnrsgr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok güzel noktalara değinmişsiniz Aykut bey, inşaat sektörünüzdeki içerik başarılarınızı da bildiğim, hatta üniversite döneminde bolca faydalandığım için müsadenizle birkaç ekleme yapacağım.

Birinci maddenize yanıt olarak, Brian Dean'ın 17 farklı stratejiyi özetlediği şu yazısını kaynak olarak kullanabiliriz sanıyorum: https://backlinko.com/advanced-seo
Brian, benim on-page seo yaklaşımlarını yakından takip ettiğim ve birçok uygulamasını test ederek deneyimlediğim bir uzman. Sadece Türk olmadığı için "sağlam backlink" bakış açısı bizimkinden biraz farklı. Dışarıdan gelen linkleri doğru bir şekilde koordine edebilmek için, önce site içerisindeki yapının kusursuz olduğundan ve link ağacının kurulduğundan emin olmak istiyor.

İkinci maddede; "backlink=yükselme=hit" diyagramı her zamna doğru bir diyagram değil diye düşünüyorum. Ancak devamında söylediğiniz detaylara katılıyorum. Link ağı konusunda da banner reklamını yine bir affilliate ya da share programı kapsamında denenmesinin siteye "link kaldırıldıktan sonra" olumsuz bir etki etmemesi için önemli olduğunu düşünüyorum.

Backlink alımı konusunda forumda genellikle matematiksel veriler konuşuluyor. Bu matematiksel verileri yorumlarken da yine sadece geri dönüş oranları hesaplanıyor. Ancak oldukça önemli olan ve birçok uzman tarafından düşünülmeyen bir detay olarak "kullanıcı deneyimi" bence backlink stratejisinde yine önemli bir nokta.

Örneğin; internet siteniz fotoğraf düzenlemeleri ve fotoğrafçılık üzerine bilgiler paylaşan bir platform olsun. Bu platforma bir tanıtım yazısı alırken sadece "fotoğraf eğitimi" kelimesinden link alırsanız sizin için faydası X birim olacaktır. Ancak link alırken referans gösterilen fotoğraflarla "bakın bizden eğitim alanların fotoğrafları bunlar, kendileri çekti, 2 ayda nasıl da başarılı oldular" gibi bir metin eşliğinde kullanıcılar tarafından çekilen fotoğrafların slaytlarının bulunduğu bir içerik hazırlarsanız, bu içeriğin size dönüşü 100x birim olacaktır. Hedeflediğiniz kitlenin ilgisini çekebilecek detayları sadece kendi internet siteniz için değil, yayınlatacağınız tanıtım içeriğinde de yer vermeniz gerektiğine inanıyorum.

Selamlar, kolaylıklar dilerim.
Değerlendirmeniz ve de eklemeleriniz için çok teşekkürler hocam Artık eskisi kadar yazamıyorum, ve de içerik olarak çok çok üretken olduğum o zamanları özlemiyor değilim ama inşaat sektörüne farklı şekillerde katkı değer sağlıyor olabilmek bu kederimi biraz da olsa hafifletiyor

Backlink=yükselme=hit elbette her zaman doğru değil. Dediğiniz gibi doğru bir iç seo üzerine kurulmuş doğru bir backlink ağı = yükselme ve de hit olur. Bazen görüyorum, siteyi açmış, 10 tane değersiz içerik, başarısız bir kurumsal php site yazılımı, da-pa paketleri kasmış, hiç bir işe yaramadı diyor Yaklaşım bu olur ise, backlinkler ahrefs, semrush istatistiklerini artıran anlamsız çalışmanın ötesine gitmez.

Kullanıcı deneyimi konusuna ben de çok önem veririm, hatta pek çok defa gelen tanıtım yazısı metnini reddedip de kendim yazdıgım oldu. Örneğin bir finans sitemden opencart sitesinin tanıtımını yapacaksam, "opencart nedir, en iyi tema nedir gibi konulara değil "e-ticaret sitesi kurarak para kazanma" başlıgına yogunlaşıp okurların ilgisini çekerek karşı tarafa yazı sonunda yönlendiririm.

Ya da sağlık sitemden tavuk satış sitesinin tanıtımını yaparken, "anne ve çocuklar için organik tavuğun önemi" konusu ile aynı stratejiyi izlerim. Gezi sitemde, "Gezen insan gibi gezen tavuk sağlıklıdır" diye bir ironik başlık ile yine kullanıcı ilgisini çekip karşı siteye yönlendirerek, hem kendi sitemin içerik kalitesini korumuş ve takipçileri rahatsız etmemiş, hem de karşıya olan katkı değeri artırmış olurum.

Buna benzer çalışmalarda çok iyi geri dönüşler aldım, aslına bakarsanız pek çok defa benim de savundugum backlinkte alakalı site konusu çok boyutlu. İlk bakışta tavuk çiftliği ile seyahat blogu çok alakasız durabilir, fakat bu çalışmayı nasıl yaptığınıza da bağlıdır