Hocam şuan seo işi yapıp da tanıtım yazısı almayan varmı bilmiyorum. Bu forumdaki seo piyasasına bile bakarsanız, böyle bir piyasa balon olamaz, backlink karşılıgını vermese, pek çok seo çalışmasının odak noktası olmaz. iç seo, içerik, ancak sağlam backlink ile desteklenir ise işe yarar.
Backlink = yükselme = hit demek zaten. Ama kastının direkt hite dönüşmesi ise, tanıtım yazısında verilen bir backlintek inanılmaz hitler beklemeniz doğru olmayacaktır. Tanıtm yazısındaki dış link içeren kelimenin tıklanma oranı çok düşük olur. Direkt hite yönelik beklentiniz var ise, ads, sosyal medya reklamcılıgı ya da hitli sitelerden banner reklam denemelisiniz. Ancak bunlar sürekli gider gerektiren yatırım türüdür. Sonuçta anahtar kelimede yükselmek, size kalıcı bir hit sunacaktır.
Kendinizi Google mühendisi yerine koyun, algoritmaları siz kodluyorsunuz. Alım yapacağınız siteye, sizin algoritmalarınız ne derdi? Sever miydi, söver miydi

İkincisi, hadi sevdi diyelim, o siteden size gelen linke ne kadar ikna olurdu? Bu ne abi ne alaka mı derdi? Yoksa, bak bir de güzel kaynak önermiş mi derdi?
Yani karşı site kaliteli olmalı, sadece da-pa ya, .edu uzantısına bakmayın,i kaç indeksi var, Google'da sıralamalarda mı, organk hiti var mı, ve de sizle alakalı mı?
Elbette
[B]
Belki yarın, belki hiç. Alacağınız backlinkin kalitesine, sizin kalitenize, aldıgınız kelimeye ve oradaki rekabet durumuna vs. pek çok kritere bağlı.
Çok güzel noktalara değinmişsiniz Aykut bey, inşaat sektörünüzdeki içerik başarılarınızı da bildiğim, hatta üniversite döneminde bolca faydalandığım için müsadenizle birkaç ekleme yapacağım.
Birinci maddenize yanıt olarak, Brian Dean'ın 17 farklı stratejiyi özetlediği şu yazısını kaynak olarak kullanabiliriz sanıyorum:
https://backlinko.com/advanced-seo
Brian, benim on-page seo yaklaşımlarını yakından takip ettiğim ve birçok uygulamasını test ederek deneyimlediğim bir uzman. Sadece Türk olmadığı için "sağlam backlink" bakış açısı bizimkinden biraz farklı. Dışarıdan gelen linkleri doğru bir şekilde koordine edebilmek için, önce site içerisindeki yapının kusursuz olduğundan ve link ağacının kurulduğundan emin olmak istiyor.
İkinci maddede; "backlink=yükselme=hit" diyagramı her zamna doğru bir diyagram değil diye düşünüyorum. Ancak devamında söylediğiniz detaylara katılıyorum. Link ağı konusunda da banner reklamını yine bir affilliate ya da share programı kapsamında denenmesinin siteye "link kaldırıldıktan sonra" olumsuz bir etki etmemesi için önemli olduğunu düşünüyorum.
Backlink alımı konusunda forumda genellikle matematiksel veriler konuşuluyor. Bu matematiksel verileri yorumlarken da yine sadece geri dönüş oranları hesaplanıyor. Ancak oldukça önemli olan ve birçok uzman tarafından düşünülmeyen bir detay olarak "kullanıcı deneyimi" bence backlink stratejisinde yine önemli bir nokta.
Örneğin; internet siteniz fotoğraf düzenlemeleri ve fotoğrafçılık üzerine bilgiler paylaşan bir platform olsun. Bu platforma bir tanıtım yazısı alırken sadece "fotoğraf eğitimi" kelimesinden link alırsanız sizin için faydası X birim olacaktır. Ancak link alırken referans gösterilen fotoğraflarla "bakın bizden eğitim alanların fotoğrafları bunlar, kendileri çekti, 2 ayda nasıl da başarılı oldular" gibi bir metin eşliğinde kullanıcılar tarafından çekilen fotoğrafların slaytlarının bulunduğu bir içerik hazırlarsanız, bu içeriğin size dönüşü 100x birim olacaktır. Hedeflediğiniz kitlenin ilgisini çekebilecek detayları sadece kendi internet siteniz için değil, yayınlatacağınız tanıtım içeriğinde de yer vermeniz gerektiğine inanıyorum.
Selamlar, kolaylıklar dilerim.